Verdens tynneste fra Sony

Sony har offentliggjort en av årets største LCD-nyheter. Den nye 40 tommeren er på det tynneste kun 9.9 millimeter.

Tynn og lett
Mange TV-er de siste årene har krympet vesentlig når det gjelder dybde, eller tykkelse om du vil, men Sonys KDL-40ZX1 slår de aller fleste. Riktignok er det ikke hele TV-en som klokker inn på en snau centimeter, men øverste del av skjermen er kun 9.9 millimeter tykk.

Det er heller ikke noe å si på vekten, og alle som har flyttet dagens flatskjermer alene vet at det kan slite på både armer og rygg. KDL-40ZX1 veies inn til rett over 12 kilo, og sammelignet med konkurrentene må vi vel si at den da stiller i klassen for lett fjærvekt.

Én HDMI
En såpass dramatisk krymping av størrelsen må selvsagt gå på bekostning av noe. For det første har selve TV-en bare en HDMI-inngang, og du er avhengig av å benytte en ekstern HD-boks.

Denne kan imidlertid skilte med en rekke interessante funksjoner for verdens tynneste TV, og her finner du ytterligere 3 HDMI-innganger, 2 komponent, S-Video, USB og egen inngang for mus. TV-en kan også skilte med en kontrastratio på 3000:1, og viser selvsagt i 1080p hvis du spiller direkte til TV-en. Velger du imidlertid å benytte den trådløse HD-enheten, begrenses oppløsningen til 1080i.

KDL-40ZX1 kommer i fire forskjellige farger, men Sony har ennå ikke offentliggjort lanseringsdato eller pris.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen