Verdens tynneste bærbare

Intel hadde enkle krav for sin nye bærbare - den skal være elegant, kunne koble seg opp mot alle trådløse nettverk, være kjapp og ikke tykkere en Motorolas supertynne Raz-mobil som måler 1,2 cm.

Sammen med designfirmaet Ziba har de laget et kunstverk av en maskin.

Skulle vært utstilt
Ziba klarte sammen med ingeniører fra Intel å få maskinen ned til 1,8 centimeter i tykkelse og den skulle nok egentlig ha vært stilt ut i en glassmonter enn å brukes til arbeid.

Maskinen veier kun ett kilo og bruker flashminne istedenfor vanlig harddisk. I tillegg til å lette på vekten medfører dette at maskinen sparer strøm. Den kan derfor holde det gående i hele 14 timer i strekk ,ifølge Intel.

Mer smykke enn maskin
Skjermen strekker seg helt ut til ytterkantene og du blir derfor kvitt plastikkrammen på siden. 

Den justerer seg etter lysstyrken i rommet og Intel har klart å presse inn et kamera så du kan holde dine videokonferanser på reisen.

Maskinen gir inntrykk av å være et smykke snarere enn en maskin. Overflaten består av sjampanjefarget magnesium og kanten rundt er gullfarget. Her er det eksklusivitet til fingerspissene.

Tastaturet er strømlinjeformet og går i ett med resten av maskinen. Intel har kun lagt inn små hakk mellom knappene. Knappene lyser oransje slik at du kan jobbe selv i mørket.

Fantastisk tilleggsutstyr
Det mest formidable med maskinen er likevel tilleggsutstyret du kan ha med. 

Ved å legge på et spesialtilpasset omslag utstyrt med magneter, ser det ut som om maskinen er en helt vanlig perm eller bok. 

Dette omslaget er igjen utstyrt med en liten skjerm som via kontakt med maskinen lar deg gjøre enkle ting som å lese email, se bilder eller sjekke nyheter.

Omslaget kan også brukes som trådløs lader for selve maskinen eller annet utstyr. Med slikt tilleggsutstyr slår Intel sine designkonsulenter virkelig på stortromma.

Kommer faktisk på markedet
For å beholde det rene designet har Intel forkastet tanken om en egen veske for maskinen. 

Ved å feste en egen rem til selve maskinen får du en elegant veske som garantert vil misunne dine venner og kollegaer til det ytterste.

Det beste av alt er at Intel lover at denne maskinen faktisk vil komme ut på markedet. Det er et sjeldent syn når det gjelder maskiner produsert mer for øyets behag enn maskinens kraft.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen