Verdens tynneste

Dagens trend med tynne telefoner vil ingen ende ta. Ikke lenge etter at koreanske VK Mobile satte verdensrekord i tykkelse med sin 2020, kommer storebror Samsung med en en enda tynnere telefon, Samsung X820. X820 har en tykkelse på 6,9 millimeter, og er dermed koreanernes heteste alternativ til deg som vil ha en kjempetynn telefon.

X820, som ble vist frem på Sviaz Expocomm i Russland denne uken, er også første telefon til å bryte grensen på 7 mm. Med unntak av en liten forhøyning rundt kameraet, er telefonen helt flat, og er dermed også en av de mest lommevennlige telefonene som er vist frem fra Samsung så langt.

Størrelsen for øvrig er 8,6 cm i høyden og 5,4 cm i bredden. Vekten er på minimale 66 gram.

Men tykkelsen til tross, X820 er slett ikke noen simpel telefon kun tiltenkt designfanatikere. X820 har både mp3-spiller og kamera, der mp3-spilleren støtter de fleste musikkformater (mp3, aac, aac+ og wma) og kameraet kan ta bilder i en oppløsning på hele to megapiksler. I tillegg vil X820 ha støtte for blåtann og A2DP, som innebærer at du kan lytte til musikk trådløst med stereo blåtann-hodesett.

Skjermen i i X820 har en oppløsning på 176 x 220 punkter, og en fargedybde på 262 000 farger. Til tross for telefonens størrelse har Samsung klart å gjøre skjermen 1,9 tommer stor, noe som betyr at den er hakket større enn skjermen du finner i Sony Ericsson K750i.

Ellers kan det nevnes at X820 skal ha trippelbånd, støtte for TV-tilkobling, samt ha 80 MB innebygget minne. Telefonen har ikke plass til minnekort. Om du er ute og flyr en del, så kan X820 settes i flymodus, slik at du slipper å måtte skru av telefonen mens du er oppi luften.

Da vi ringte Samsungs representanter for Norden ville ikke de nevne noen pris på X820, og ei heller hvilket prissjikt telefonen vil ligge i. Det som er klart er at telefonen vil dukke opp på det europeiske markedet i tredje kvartal og at norske butikker venter å få den inn etter sommeren.

(Kilder: Samsung, Mobil, Aftenposten)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen