Verdens tøffeste GSM-mobil

Sonim har spesialisert seg på å lage så tøffe telefoner som moderne teknologi tillater å lage. Forgjengeren XP3 slapp vi ned i betong, kjørte over med bil og tok med i boblebadet uten at den tok kvelden. Nå lover Sonim at de har en enda tøffere mobil på lager.

Nye Sonim XP 1300 Core er den første GSM-telefonen i verden som lever opp til sertifiseringskravet IP-68.

Sertifiseringen krever blant annet at telefonen er 100 prosent støvtett – støv , sand, salt og andre partikler skal ikke kunne trenge inn noe sted på telefonen. I tillegg innebærer det at telefonen skal kunne dykkes mer enn én meter under vann. Sonim lover at du kan dykke helt ned til to meters dyp med XP1300 Core uten at telefonen tar skade av det.

Du kan også kaste den to meter opp i luften og la den lande på betong uten problemer. På et pressetreff i Tyskland tok Sonim det enda lenger, og slapp telefonen fra 30 meters høyde. Hvordan det gikk kan du se I videoen nederst i saken.

Glassfiber
Den robuste oppbygningen har Sonim oppnådd ved å bygge telefonen i et spesialutviklet glassfibermateriale. Skjermen er laget i såkalt "Gorilla Glass", som skal tåle utallige slag med skarpe objekter uten å ripes opp eller knekke.

Målgruppen for XP 1300 Core er alle som utsetter telefonen sin for tøff bruk.

– Dette blir førstevalget for håndverkere, bønder, havnearbeidere og alle andre som ferdes i røffe arbeidsmiljø, tror direktør for Sonim Technologies, Bob Plaschke.

Tastene er ekstra store, slik at telefonen kan brukes med arbeidshansker. Telefonen har også en solid batterilevetid på 18 timer tale, som gjør den egnet for lange turer. Mikrofonen skal ha aktiv støydemping som sørger for at du ennå kan føre samtaler mens det bråker rundt deg. Høyttaleren kan gå helt opp til 110 desibel for å trenge gjennom det som måtte være av støy.

Lanseres november
XP 1300 Core slippes på markedet i november, og med en amerikansk utsalgspris på $399 kan vi trolig vente en norsk pris på i underkant 4 000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen