Verdens største SMS

Johannes Gees ble verdenskjent da han i forbindelse med fjorårets økonomiske toppmøte i Sveits satte sammen et digitalt forum av de sjeldne, kalt 'Hello Mr President'. Flere gigantiske lasere lyste opp den sveitiske fjellsiden utenfor toppmøtet med nesten 15 meter høye bokstaver fra tekstmeldinger sendt inn fra folk over hele verden.

I forbindelse med FNs verdenskonferanse for informasjonsteknologi i desember har Gees tenkt ut et prosjekt av enda større proporsjoner, og har nå fått støtte fra det sveitsiske kulturdepartementet til å gjennomføre planene sine. Denne gangen skal tekstmeldingene fremvises simultant på fire forskjellige steder verden over, inkludert veggene til FN-bygget i New York og en gigantisk vannfontene i Geneve.


Fjorårets 250x15 meter høye meldinger vil trolig bare være puslete i
forhold til de 800x100 meter store budskapene i Cape Town

Prosjektets perle vil riktignok ligge i Cape Town, Sør-Afrika, der Gees har planer om å bruke en gigantisk laser-installasjon til å lyse opp fjellsiden utenfor byen. Han har anslått at hver enkelt linje i de innsendte tekstmeldingene vil dekke rundt 100 meter av fjellsiden i høyden og rundt 800 meter i bredden, noe som burde gjøre dem lesbare for de fleste av byens innbyggere.

Tanken bak prosjektet er ifølge Gees å formidle idéer som er "for store for en dataskjerm", og han regner med god respons i de fire dagene verdenskonferansen vil holde på. Man kan sende inn de opp til 160 tegn store budskapene sine ved hjelp av tekstmeldinger eller et dedikert nettsted som vil settes opp senere i år.

Fjorårets prosjekt mottok tekstmeldinger fra over 8000 mennesker i 70 forskjellige land. Over halvparten av disse ble filtrert ut, men til tross for dette slapp enkelte meldinger som 'Hi mom' og 'Is this thing on?' gjennom filtrene. Majoriteten av meldingene holdt seg allikevel til anti-globaliserings budskapet til prosjektet, og satte nok utvilsomt igjen et varig inntrykk hos de mange lederne og journalistene som oppholdt seg på konferansen.

Listen over meldinger som ble sendt på den økonomiske verdenskonferansen finner du på nettstedet HelloMrPresident.com, mens flere detaljer om årets prosjekt er tilgjengelige på HelloWorld.cc.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen