Verdens største fotosamling

Annonsør­innhold
Les hele saken »

John Rogers er kanskje ikke et navn vi forbinder med makt og berømmelse i fotoverdenen. Imidlertid sitter han på en samling på flere titalls millioner bilder, og er i ferd med å bli en av de mest innflytelsesrike personene når det gjelder samling, oppevaring og ikke minst digitalisering av fotografier. Per dags dato har han samlet opp over 35 millioner bilder, hvorav han eier rettighetene til 25 millioner. På samlingen har han bilder fra aviser som The Chicago Sun Times, The St. Petersburg Times, og The Denver Post.

Med over 35 millioner bilder og et stadig voksende opplag har John Rogers verdens største fotosamling. Han påtar seg også å digitalisere hvert enkelt av dem gjennom skanning.
Med over 35 millioner bilder og et stadig voksende opplag har John Rogers verdens største fotosamling. Han påtar seg også å digitalisere hvert enkelt av dem gjennom skanning.

En del av dealen han inngår med avisene er at han scanner alle bildene og legger dem ut på sin server. I en stadig mer digitalisert verden, er det alltid et behov for å ha arkivfoto tilgjengelig på nett. John Rogers har skapt en millionbedrift ved samle på bilder ,og selge dem videre til andre aviser eller mediehus på nett.

– Vi har både betalt syv-sifrede beløp for å kjøpe noens bilder, og gjort avtaler med andre hvor penger ikke er involvert. De fleste transaksjonene innebærer likevel noen penger, sier Rogers til avisen Poynter. Imidlertid vil han ikke gå inn i detaljer på snittprisen per bilde.

Alltid fascinert av fotografi

Som en ung idrettsutøver, ble John Rogers interessert i måten idrett alltid har hatt en unik evne til å trekke folk sammen, og det var dette som startet hans fascinasjon for fotografi.

Arkansas-mannen mener at fotografier er den perfekte måten å visuelt fange sportslige hendelser og hans private private samling begynte å ta form. Men det var ikke før avisene begynte å gå over på nett, at Rogers så potensialet i å digitalisere bilder.

– Vi har over mange år klart å bygge verdens største arkiv av eldre bilder, sier Rogers.

Han innrømmer at virksomheten til nå har vært lukrativ, men mener fortsatt at det er hans fascinasjon for bilder som driver ham.

– Hvis vi ikke tjener penger, kan jeg ikke fortsette med dette, men hva som driver meg mest er min lidenskap for fotografi.

Rogers sier at han får stadig nye henvendelser fra andre intersserte aviser som ser nytten i å digitalisere bildene sine, men som ikke har kapasitet til det.

Arbeidskrevende prosess

Ifølge fotosamleren må hvert eneste bilde transporteres på en spesiell måte for at de ikke skal bli skadet. Deretter må Rogers arkivarer scanne hvert eneste bilde både foran og bak, for så å laste dem opp på serveren og skrive alle metadataer og annen info om bildene.

– Tenk deg å gjøre det med en million bilder, sier Rozgonyi av St. Petersburg Times.

Rozgonyi inngikk en avtale med Rogers om å digitalisere bildene til avisen ifjor, og forventer at alle bildene skal være klare iløpet av våren. Imens er redaktøren glad det finnes folk som Rogers som gidder å gjøre en slik jobb.

– Vi er i stand til å fortelle dem når vi trenger et bilde og få det nesten umiddelbart, sier ham til Poynter.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen