Verdens sikreste nettleser?

På hackerkonkurransen PWN2OWN ble nettlesere testet for mulig utnyttelse via sikkerhetshull, og den nettleseren som kom best ut var Google Chrome, i hvert fall etter den første konkurransedagen.

Hensikten med konkurransen skal være å motivere utviklere til å fokusere mer på økt sikkerhet i programutvikling slik at brukernes maskiner er best mulig sikret.

Det ble etter den første konkurransedagen oppdaget kritiske hull i både Safari, Internet Explorer og Firefox, mens Opera denne gangen ikke ble vurdert.

Målet var å finne utnyttbare sikkerhetshull uten bruk av tilleggsprogrammer som Flash eller Java. Videre skal nettleserne som brukes i konkurransen ha de siste sikkerhetsoppdateringene, og innstillingene skal være uendret, dvs slik de er standard fra utviklerne.

En av deltakerne i konkurransen, og tidligere vinner, Charlie Miller, sier til nettstedet Zdnet at han pleier å utnytte et spesifikt hull, men ønsker ikke å oppgi hvilket.

– Sårbarheter i nettlesere og eventuelt andre programmer er en handelsvare som ikke gis bort uten videre, sier Miller.

Videre mener Miller at Safari er enklest å utnytte, dvs dersom brukeren har Mac OS X. Det er vanskeligere å utnytte Safari på Windows, sier Miller.

Også Google Chrome har et hull som Miller har oppdaget, men han har fortsatt ikke greid å utnytte det. Årsaken skal blant annet være nettleserens sandbox-funksjon, kombinert med operativsystemets sikkerhetsfunksjoner.

Les mer om selve konkurransen på tippingpoint.com.

(Kilde: Neowin)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen