Verdens raskeste nettleser

Etter flere betaversjoner og lanseringskandidater er nå Opera 10.50 endelig klar. Blant nyhetene er bedre integrasjon med funksjoner i Windows 7 som Aero Glass, Aero Peek og Jump Lists. Videre er støtte for CSS2, CSS3, HTML5, SVG blitt forbedret. Grafiske biblioteket i Opera er også blitt forbedret.

Opera har nå fått raskere Javascript-motor, og visningsmotoren er blitt oppdatert. Utviklerne påstår selv at Opera er blitt raskere enn Google Chrome – vi tok en liten test med Sunspider Javascript Benchmark, og resultatet ble 407 ms, noe som er betydelig raskere enn tidligere Opera-versjon, og som faktisk slår Google Chrome.

Opera har fått en ny menyknapp (erstatter verktøylinjen i tidligere versjon) som er plassert øverst til venstre i nettleseren. Knappen gir rask tilgang til en rekke funksjoner i nettleseren.

Opera Widgets er blitt videreutviklet for å være mer fleksible enn i tidligere programversjoner, eksempelvis skal nå noen programmer på PC-en potensielt kunne brukes som Opera Widgets.

Opera-brukere kan nå surfe uten å lagre historikk ved å åpne en privat fane.

Detaljene rundt Opera 10.50 for Windows finner du på opera.com.

Last ned

Opera 10.50 kan lastes ned fra opera.com.

(Kilde: Opera.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen