Verdens raskeste nettleser?

Google er nå klar med den nye nettleseren Chrome, og søkegiganten lover en betydelig raskere nettleser enn det konkurrentene har å tilby.

Google Chrome er en fanebasert nettleser, men det som gjør den litt spesiell er at hver fane har en egen prosess. Dette innebærer at hver fane er uavhengig av resten av nettleseren. Dersom en fane skulle krasje, så skal ikke dette gå ut over hele nettleseren.

Den nye nettleseren har såkalt inkognitomodus som kan brukes for privat surfing, dvs surfehistorikk blir ikke lagret. Den skal også beskytte brukeren mot potensielt skadelige nettsider

Les mer om den nye nettleseren på google.com.

Chrome i forhold til Firefox og Opera

Vi har tatt noen raske tester av Google Chrome. De såkalte Acid-testene skal teste ut hvor godt en nettleser støtter webstandarder. Resultatet i vår test ble perfekt for Acid2-testen det samme som både Firefox 3.0 og Opera 9.5, mens det ble 78/100 for Acid3-testen. Til sammenligning fikk vi henholdsvis 71/100 og 83/100 for Firefox 3.0 og Opera 9.5.

Vi brukte den såkalte Sunspider Javascript-test for å teste ut hastigheten på Javascript, og resultatet ble 5200 ms, noe som er en del raskere enn både Firefox og Opera. Til sammenligning fikk vi henholdsvis 7000 og 9800 ms for Firefox 3.0 og Opera 9.5.

Ytelsesmessig ser Chrome lovende ut. Det settes riktignok ganske mange prosesser i gang. Selv om vi kun åpnet to faner, ble det satt i gang hele fem Chrome-prosesser, men til sammen brukte de imidlertid kun 50 MB minne.

Prøv selv

Google Chrome kan lastes ned fra google.com/chrome, men vær klar over at den fortsatt er på betastadiet, og derfor kan være ustabil. Den støtter foreløpig kun Windows XP og Vista. Støtte for Linux og Mac skal etter planen komme senere.

(Kilde: Google)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen