Verdens minste til Norge?

Vi kunne for en tid tilbake fortelle om den japanske vidundertelefonen NEC N900 som visstnok skal være verdens minste kameratelefon. Til tross for den minimale størrelsen skal telefonen ha VGA-kamera, TFT-fargeskjerm og MMS. Nå er telefonen på vei ut i butikkene i Hong Kong og Kina. Neste stopp er Europa.

N900 er med sine minimale dimensjoner på 8,5 x 5,4 cm på størrelse med et kredittkort. Og telefonen er ikke bare verdens minste kameratelefon, men den er også verdens tynneste mobiltelefon. Tykkelsen på 8,6 mm er rett og slett minimal sammenlignet med andre av dagens kameratelefoner. Selv lettvekteren T610 er omtrent 2,5 ganger N900 sin tykkelse.


(Klikk for større bilde)

Til tross for den minimale tykkelsen har N900 en fargeskjerm av typen TFT med 65.000 fargers dybde og en oppløsning på 160x120 piksler. Skjermtypen TFT er spesielt strømkrevende og det er derfor litt overraskende at NEC har valgt denne skjermtypen fremfor andre mer strømvennlige alternativer som UFB og STN.

Dette merkes godt når man tar en titt på batterilevetiden på N900. Telefonen overlever knappe 45 minutter med samtale og 48 timer standby. Med andre ord må man gjenopplive batteriet et par ganger daglig. Derfor har NEC valgt å legge ved et ekstra batteri som kan plugges på når standard-batteriet kubber.


(Klikk for større bilde)

Selv om NEC lett kunne solgt telefonen kun på grunn av dens minimale størrelse har NEC i tillegg valgt å stappe N900 full av underholdningspotensiale. Dette er stikk i strid med hva konkurrentene har gjort med sine minitelefoner, som stort sett har manglet det meste av nyere teknologi.

N900 huser blant annet et VGA-kamera, noe som må sies å være revolusjonerende med tanke på telefonens størrelse. Kameraet har også en god del funksjoner å by på som vi ellers kun finner på noen av dagens mer avanserte kameratelefoner. Blant disse er multi-shot, fotolys og digital zoom.

Ellers har telefonen polyfoniske ringetoner med 40 kanaler. Dette skulle love godt for de som liker å fyre opp et 40-manns orkester hver gang noen ringer en.

       
(Klikk for større bilder)

Det er imidlertid ett stort minus med N900. Siden NEC ikke fant plass til høyttaler, går det ikke an å snakke i den. Ihvertfall ikke om man ikke har headsett for telefonen. Håndfri skal følge med telefonen, men flere nettsteder som har testet N900 skriver at denne er komplisert og vanskelig å feste på telefonen.

Man vet enda ikke når N900 kommer til Europa, men telefonen skal være ute på det kinesiske markedet denne måneden. Om telefonen i det hele tatt kommer til Norge er usikkert siden NEC ikke selger telefoner ellers her til lands. Men skulle man ha interesse for minien, så er den snart å finne til salgs på nettet.

Mer bilder og informasjon kan man finne på ThreeGMobiles preview av telefonen.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen