Verdens minste PC

I dag kan du komme deg på nett stort sett over alt hvor du ferdes. Ved hjelp av små bærbare PC-er kan du sjekke hva som er siste fra alle verdens hjørner – uansett om du sitter på buss eller båt. En fordel er at maskinen er minst mulig.

Er du på utkikk etter en liten laptop kan kanskje denne nye modellen fra Sagemcom være noe for deg. Den nye maskinen, men navn Spiga, blir den minste PC-en i verden, når den kommer på markedet i løpet av våren.

Windows og 3G
Spiga får en matchvekt på kun 315 gram, og målene på den lille maskinen er 158 x 94,1 x 18,6 millimeter. PC-en får en 4,8-tommer stor trykkfølsom skjerm med 1024 x 768 piksler oppløsning. Maskinen får videre et webkamera på 1.3 mega piksler, mikrofon, simkortleser for 3G, Bluetooth og WiFi.

Den lille lomme-PC-en har et fullverdig QWERTY-tastatur med 56 taster. Prosessoren i Spiga er en Intel Atom-prosessor, og Windows XP benyttes som operativsystem. Spiga kommer med en stylus-penn, en mini USB 2.0-tilkobling og 8 gigabyte SSD-minne. Den har også en Micro SD-kortleser dersom du trenger mer lagringskapasitet.

Maskinen kommer i løpet av våren og får en veiledende pris på 3 995 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen