Verdens minste når 4 GB

I januar presenterte Toshiba en miniharddisk på 2 gigabyte. Nå har de altså klart å doble dette. Doblingen av lagringskapasitet forklares med at den nye harddisken bruker to plater istedenfor én.

Beregnet for små enheter
I april starter Toshiba produksjonen av den lille harddisken. Den er 0,85 tommer stor og har en kapasitet på fire gigabyte. Harddisken er ment å brukes i MP3-spillere, lomme-pc-er og mobiltelefoner.

Harddisken veier 10 gram og har målene 32 x 24 x 3,3 millimeter. Platen i harddisken er 0,85 tommer stor og 2,16 centimeter i diameter.

Toshiba regner med å produsere 20-30.000 enheter i måneden når det startes masseproduksjon av enheten senere denne måneden.

Harddisker blir stadig mindre og får høyere kapasitet. Harddisken til Toshiba har en imponerende kapasitet men er nok bare en mellomstasjon. Det vil nok ikke drøye lenge før vi får se mye større harddisker i denne størrelsen og med all sannsynlighet enda mindre.

Konkurrentene Seagate, Hitachi og Western Digital satser på en litt større harddisk hvor platene har en diameter på én tomme. Disse harddiskene har en kapasitet på opp till seks gigabyte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen