Verdens minste kameratelefon

NEC annonserte i dag N900 - en kameratelefon som er formet som et kredittkort og har dimensjoner på 8,5 x 5,4 x 8,6 cm, noe som sammen med en vekt på 70 gram trolig gjør den til tidenes minste kameratelefon.

I tillegg til et 640x480 pikslers kamera har telefonen imponerende nok blitt utstyrt med en 1,8 tommers TFT-skjerm som utgjør halvparten av telefonens størrelse. Med en oppløsning på 120 x 160 piksler kan N900s skjerm sammenlignes med mobiltelefoner som Sony Ericsson T610 og LG G5400.

Vi begynner automatisk å lure på hvilket batteri som står i enheten, noe som ikke kommer fram av presselanseringen. Etter alt å dømme må dette være mikroskopisk, noe som kombinert med den forholdsvis strømkrevende skjermen mest sannsynlig gjør at telefonen må lades flere ganger daglig.

Telefonen er videre utstyrt med hele 40-stemmers polyfoniske ringetoner, noe som gjør den i stand til å spille av lydene fra et medium orkester. Når man i tillegg kan legge til funksjoner som GPRS og støtte for MMS-meldinger er det klart at NEC har fått plass til mye når man tar størrelsen på enheten i betraktning.

Tragikomisk nok kan man dessverre ikke bruke N900 til å ringe med uten håndfri, ettersom det ikke er innebygd høytaler eller mikrofon i telefonen..

N900 blir lansert i Kina i løpet av februar, og er forventet å slå an blant design-entusiaster og businessfolk. Det er forøvrig ytterst usannsynlig at vi noen gang kommer til å få se denne enheten i Norge.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen