Verdens minste full HD bildebrikke

Bildebrikken er lagd for bruk i bærbare PC-er og videokonferanseutstyr. Størrelsen tatt i betraktning, burde den også kunne bygges inn i smarttelefoner, med tilstrekkelig maskinkraft til å prosessere høyoppløselig video. Det har kommet hint fra produsenten om at Apple ønsker å bruke deres bildebrikker i neste generasjon Iphone, men Omnivision har foreløpig hatt problemer med å øke produksjonen til høyt nok nivå.

OV2720 har 1920x1080px som standard(native) oppløsning, og vil kunne gjøre opptak med 30 bilder i sekundet. Den skal være basert på en såkalt 1,4 micron OmniBSI backside illumination technology – bakbelysning -, som Omnivision hevder skal gi høyoppløselig video i "konferansekvalitet".

Ifølge produsenten er dette per dags dato verdens minste CMOS-brikke med 1080p oppløsning. OV5650, fra samme produsent, har også støtte for 1080p, men er nesten fire ganger større.

Les også: Guide - Om bildebrikker

Video i full HD(1080p) er godt på vei inn i forbrukermarkedet, og Youtube samt flere sosiale medier, deriblant Facebook, støtter allerede visning av høyoppløselig video. Stadig flere mobiltelefoner støtter også visning av video som er over standard oppløsning(720x576px).

Modulen er ca 5,4 mm bred og 3,3 høy.
Modulen er ca 5,4 mm bred og 3,3 høy.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen