Verdens minste 3G-mobil

Den kinesiske mobilprodusenten ZTE er kanskje ikke så kjent her til lands, men er Kinas største leverandør av telekommunikasjons-utstyr. Produsenten har nettopp fått store medieoppslag etter at de i dag kunne presentere verdens minste 3G-telefon. Telefonen, som er mindre enn Samsungs designtelefon E700, veier minimale 104 gram og er dermed første eksempel på at 3G ikke nødvendigvis betyr stor og klumpete.

Den eksakte størrelsen på telefonen er 8,8 cm i høyden, 4,5 cm i bredden og 2,2 cm i dybden. Dette gjør telefonen jevnstor med selv noen av de minste kamskjellstelefonene på markedet i dag, noe som er imponerende.

Sammenligner vi vekten på F808 med andre 3G-telefoner, ser vi markante forskjeller. I sammenligning veier for eksempel Sony Ericssons 3G-telefon Z1010 144 gram, noe som er en god del mer enn de 104 grammene som F808 veier.

Utover størrelsen, har F808 en del andre godsaker å by på. Mulighet for videosamtaler savnes selv på Nokias nyeste 3G-telefoner, men dette er mulig med ZTE's nye yndling. Man kan også streame musikk og video via 3G-nettet, noe som gjør det praktisk mulig å se de nyeste musikkvideoene på bussen for eksempel.

Kameraet på telefonen skal visstnok kunne gi bilder med VGA-oppløsning (640 x 480 punkter), altså samme oppløsning som vi finner på flesteparten av dagens kameratelefoner. Kameralinsen er roterbar, så man kan veksle mellom å fokusere på seg selv eller et annet motiv.

ZTE har valgt å ikke gå ut med flere spesifikasjoner på telefonen, men vurderer ifølge nettstedet phonecontent.com å lansere modellen internasjonalt. Dermed er det kanskje ikke helt usannsynlig at vi her til lands får trykke på noen eksemplar en gang i fremtiden.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen