Verdens minste 12x ultrazoomkamera

Svært komakt, og all plassen er utnyttet.
Svært komakt, og all plassen er utnyttet.

S1000fd er først og fremst laget for å ta liten plass, og det gjør det. Ut fra målene er det ikke helt lett å se for seg hvor stort det er, men hvis vi sier at skjermen på baksiden er på 2,7 tommer, så sier det en hel del om størrelsen på dette kameraet. Det er ganske så lite.

Størrelsen gjør at du ikke får den samme ergonomien som S100FS kan tilby. Likevel har du manuelle funksjoner som lukkerprioritet og blenderprioritet i tillegg til automatikk og full manuell eksponering.

Ønsker du å gjøre det enkelt for deg selv, har du mange muligheter. Ansiktsgjenkjenningen er en av dem, som lar kameraet fokusere og eksponere etter ansikter, for å sikre at disse blir best mulig.

Objektivet er en 12x zoom, med brennvidder tilsvarende 33-396mm. Vi synes det mangler litt i den korte enden, men det er vanskelig å få til god vidvinkel når det skal være smått. Lysstyrken er f/2.8-5.0, som er helt som det skal være. Dessverre mangler kameraet bildestabilisator, og det gjør det vanskelig å få skarpe bilder på full tele.

Til tross for minimale mål, er det funnet plass til et ordentlig grep.
Til tross for minimale mål, er det funnet plass til et ordentlig grep.

Skal du ta seriebilder, har du flere muligheter. På full oppløsning snakker vi verken om fort eller mye – 3 bilder med 1,4 bilder pr. sekund. Hvis du derimot går ned på oppløsning, kan det bedre seg en hel del. På 5 megpiksler kandu få 6 bilder med 3.3 bilder pr. sekund som er akseptabelt. Klarer du deg med 2 megapiksler, så får 15 bilder med 7,5 bilder pr. sekund. Du kan evt. ta opp video i 640x480 med 30 bilder pr. sekund så lenge det er plass på minnekortet.

Og mens vi snakker om minnekort – Dette kameraet støtter både xD og SD. Fujifilm var, sammen med Olympus, de eneste som krevde at du brukte xD. Det ble etter hvert litt sært, og Fujifilm tilbyr støtte for SD på alle kameraene sine nå. Olympus er også på vei til å støtte andre formater, og vi forventer at xD vil forsvinne innen ganske kort tid.

Veiledende pris på S1000fd er 2495,- kroner, som betyr at du vil kunne kjøpe den for ned mot 2000 kroner når den kommer i butikkene i slutten av mars eller litt senere. Det må regnes som en meget hyggelig pris.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen