Verdens minste?

Er du spion og lei av at spionkameraet ditt tar opp for stor plass knappehullet på spiondressen din? Da har vi gode nyheter. Elektronikkprodusenten Sharp har nemlig utviklet en knøttliten kameramodul som kan bli vanskelig å få øye på.

Kameramodulen inneholder en kameralinse og en bildesensor, og måler 1/11-del av en tomme. Sensoren leverer en oppløsning på 110 000 piksler. Dermed er modulen den minste og mest kompakte løsningen som finnes på markedet. Sharp ser for seg at kameramodulen vil være ypperlig i mobiltelefoner med 3G. 0,1 megapiksler er ikke all verden som fotokamera, men egner seg godt til videosamtaler. Kameraet kan ta opp video med 30 bilder i sekundet.

Om man tenker på ekte spionvis, har et så lite kamera et nærmest ubegrenset potensiale. Små kameraer kan som kjent plasseres i briller, ringer, hodeplagg og andre steder. Et såpass lite kamera har også et stort potensiale for kikkere, uten at vi skal sette griller i hodet på noen der ute.

Sharp begynner å sende ut kameramodulen til kunder i løpet av april. Du kan imidlertid ikke gå til nærmeste fotobutikk og kjøpe kameraet. Det selges nemlig kun i store volum til elektronikkprodusenter.

(Kilder: Sharp-world.com, Mobilemag.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen