Verdens minste


Sockets nye Wi-Fi-kort (t.v) sammenlignet med forgjengeren

Har du lyst til å surfe på trådløse nettverk med den håndholdte planleggeren din? Det er ikke nødvendig å handle seg en helt ny maskin, med et ekspansjonskort kan du nemlig legge til Wi-Fi-støtte.

Det finnes i dag mange kort å velge mellom, men ingen av dem er så kompakte som det nye Go Wi-Fi E300 fra Socket Communications - et ekspansjonskort som både skal være mindre og tre ganger raskere enn de tidligere produktene fra samme selskap.

Målene til ekspansjonskortet er de samme som på et helt vanlig SD-kort, noe som gjør at det kan pryde seg med tittelen som verdens minste Wi-Fi-kort. Vekten er på kun 4 gram.

Wi-fi-kortet settes rett inn i kortplassen i den håndholdte på samme måte som et vanlig minnekort. Siden kortet ikke har innebygd minne, er man begrenset tilå bruke det innebygde minnet i den håndholdte så lenge man samtidig bruker Wi-Fi-kortet.

Det følger med drivere og et eget tilkoblingsprogram i pakken til kortet, kalt Wi-Fi Companion.

Etter å ha installert den nødvendige programvaren er man klar til å ta i bruk det store utvalget av trådløse nettverk som etterhvert finnes der ute.

En egen lysindikator på toppen av kortet viser om man har forbindelse med et trådløst nett. Så snart man er tilkoblet vil man kunne sende og motta data i en hastighet på opp til 11 Mbps.

For å kunne bruke Go Wi-Fi E300 kreves det at man har en håndholdt maskin med Windows Mobile 2003 SE og støtte for SDIO. Hittil har kortet blitt testet på både iPaq, Axim og MyPal-seriene.

Socket Communications har en egen nettbutikk der det nye kortet kan kjøpes for $89, som tilsier en pris på rett under tusenlappen inkl mva. Hittil er det ingen norske butikker som har fått det nye kortet inn i prislistene, men forgjengeren selges hos IdeData for 1190 kr.

(Kilder: Infosync, Socket Communications)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen