Verdens mest solgte mobil

Man går jo nesten automatisk ut ifra at den mest solgte mobilen gjennom tidene er spekket med funksjoner og ser kjempestilig ut. Ville du trodd at det i virkeligheten dreier seg om mobilen til høyre?

Reuters skrev i går at Nokia har prestert å selge over 200 millioner mobiler av 1100-serien, noe som gjør at Nokia setter verdensrekord i mest solgte elektroniske forbrukerprodukt.

Skal du ringe med den, eller skal du se på bilder?

Disse mobilene er overhodet ikke i toppsjiktet , såkalt high-end, men du kan ringe og sende SMS. Det meste annet av finesser er den strippet for.

Nokia hevdet torsdag at 1100 og dens etterkommere (1101, 1108, 1110, 1110i og 1112) i løpet av fem år har passert 200 millioner solgte eksemplarer, og at dette sprenger alle rekorder.

Designere av Nokias nye mobil i 2002 fokuserte på lavere kostnader og valgte å kalle den for "Penny", et beskjedent navn for verdens mestselgende elektroniske produkt.

Oppskrifen på suksess
Det som er unikt med disse mobilene, er at de er billige, kanskje spesielt til Nokia å være. Nokia ønsker jo å framstå som en leverandør av kvalitet.

Nokia 1100 ble lansert på markedet i 2003, og med godt grep, lav pris og "støvsikker" innpakning, ble dette en særlig stor suksess i Kina, der man fikk et plutselig behov for mobiltelefoner da økonomien ble bedret.

Bortsett fra dette, er det lite som tyder på at Nokia kommer til å holde seg til billigmobiler. Nokia selv sier at "med økt velstand øker også behovet for high-end mobiler". India og Russland, for eksempel, er nå blant Nokias største high-end-mobilmarkeder.

De nominerte i denne katogorien er...
Nokias tidligere toppselger, 3310/3330, solgte 126 millioner mobiler til den ble pensjonert i 2005. Sonys Playstation 2 har solgt 115 millioner, og Apples Ipod har solgt 100 millioner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen