Verdens kuleste tastatur blir bedre

Det begynner å bli en stund siden det første tastaturet fra Art Lebedev Studios, Optimus Maximus, kom på markedet. Med en prislapp på nærmere 12 000 norske kroner tok det hele 12 år fra designerfirmaet lanserte planene om å lage verdens råeste tastatur til det endelige produktet var i butikkhyllene.

Nå er har det kommet skjermbilder av en ny modell fra selskapet, melder technabob.com.

Det nye tastaturet Optimus Popularis blir betraktelig billigere enn forgjengeren, men har allikevel en prislapp på 1 000 dollar eller rundt regnet 6 500 norske kroner.

Klarere taster
Det spesielle med tastaturet er at tastene er små skjermer, som viser det tegnet eller funksjonen du har programmert inn. For eksempel ikoner til egenskaper i World of Warcraft.

Grafikken på disse tastene er forbedret fra forgjengeren, der antall punkter er økt fra 48 x 48 punkter til 64 x 64 punkter. Selve tastene er fysisk mindre (før 20 med mer, nå 15mm), mens overflaten på skjermen er større (fra 10.10 x 10.10 mm til 13.40 x 12.40mm).

Den nye modellen har også fått en skjerm rett ovenfor talltastene, der du kan legge inn widgets, som for eksempel grafisk visning av prosessorkraft eller benyttet minne.

Tastaturet er forventet i salg i begynnelsen av 2011, og forhåndsbestilling skal bli mulig i senere i år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen