Ormen Sexy View forsøker å spre seg til smarttelefonbrukere.
Ormen Sexy View forsøker å spre seg til smarttelefonbrukere. (Bilde: Nokia/Istockphoto/Lee Daniels)

Verdens første SMS-orm oppdaget

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Antivirusselskapet F-secure melder at de har oppdaget den første ormen som sprer seg via SMS til mobiltelefoner. Ormen har navnet Sexy View, og er historisk siden dette er den første av sin type som er oppdaget. Den ble oppdaget i første kvartal.

Sender seg videre

Ormen benytter seg av kontakter i kontaktlisten på telefonen din og sender seg selv videre til disse. Dog er det snakk om en orm som krever handling fra telefonbrukerne. Meldingene som sendes inneholder nemlig ikke annet enn en link. Bak linken påstås det å skjule seg hete bilder. Det du i stedet får dersom du følger linken er et program.

Det er dette programmet som leser kontaktlisten og sender meldingen videre. De fleste av oss har etterhvert blitt vant til å få slike meldinger på e-post og chat, men det kan tenkes at Sexy View vil lure en del mennesker, da vi ikke er vant til å motta slikt på telefonen, og siden meldingene kommer fra folk vi kjenner.

Brukes til spamming

Ormen sender også informasjon om telefonen programmet er installert på tilbake til den som har skrevet programmet. Dermed vil du i ettertid også motta spam-SMS.

F-secure tror hovedhensikten bak ormen er å samle inn informasjon om mobilbrukere, slik at de kan sende søppelmeldinger. Dette er angivelig allerede et stort problem flere steder i verden.

Sexy View-ormen rammer kun smarttelefoner.

(Kilde: cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen