Verdens første luksushotell under vann

Verdens første luksushotell under vann

Det måtte nesten være rike Dubai som skal huse verdens første luksushotell under vann. Med en pris på 590 millioner dollar, skjønte designer Joachim Hauser fort at han måtte se mot Midtøsten.

- Det vanskeligste var å finne sponsorer som ville spytte inn så mye penger. Det brakte meg til Dubai, her er det et veldig internasjonalt samfunn som er åpent for nye ting, sier Hauser til Designbuild-network.com.

Som Hyde Park
Hotellet Hydropolis skal bestå av tre deler. Først ankommer gjestene en landstasjon, derifra vil de bli brakt med tog gjennom en tunnel. Så kommer de til selve undervannskomplekset med sine 220 luksusleiligheter.

Ifølge Designbuild-network dekker prosjektet et område på 260 hektar og er på størrelse med Hyde Park i London. 150 ulike selskap er allerede involvert.

Stranda det blir bygd på tilhører kronprinsen av Dubai, Hans Høyhet General Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

Førstemann
Mange har drømt om å kolonisere havet, men ingen har før dette vært i stand til å realisere disse drømmene. Designer Hauser er derfor stolt av å kunne gjøre det mulig for mennesker å bo under vann på denne måten.

Av fasiliteter vil Hydropolis by på blant annet kirurgisk klinikk, marinebiologisk forskningssenter, konferansesenter, restaurant, kino og Seaworld for barn. En del av disse vil imidlertid befinne seg på delen over vann. Derifra skal man også kunne se lysshow fra Hydropolis om kvelden.

Klar for mange gjester
Hvis alt går etter planen skal det spesielle prosjektet stå ferdig i desember. Prisen på rom er foreløpig ikke kjent, men den må nok være eksepsjonelt høy for at de skal kunne tjene inn igjen investeringene.

Det er likevel mulig å oppleve undervannshotellet uten å bo der. De skal være i stand til å ta imot 3000 undervanngjester per dag i tillegg til hotellgjestene.

For Abyss-fans
Det har vært laget en del filmer med handling fra undervannssamfunn, som for eksempel åttitallsfilmen "The Abyss".

Som en journalist for nettstedet Gizmodo skriver, kan man derfor få mange rare assosiasjoner til det å bo under vann. 

- Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men alle filmer jeg har sett om folk som bor under vann ender med besøk av romvesener, en stor blekksprut som angriper eller russere som sprenger en atombombe. Jeg holder meg i det tørre på land, takk, skriver Gizmodos Adam Frucci.Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen