Verdens første Android-TV

Flatskjermen i stua er i ferd med å bli mye mer en bare en TV. Stadig flere produsenter kommer med skjermer der du for eksempel kan se på filmsnutter fra YouTube. Du kan også hente inn film, musikk eller bilder fra en PC, men du har fortsatt ingen mulighet til å fritt bestemme hvilke applikasjoner du ønsker å ha på skjermen – før nå.

Den svenske flatskjermprodusenten People of Lava har nemlig, i følge seg selv, laget verdens første flatskjerm med Googles Android-plattform implementert. Google utvikler en tilsvarende plattform i samarbeid med Intel og Sony, men den svenske produsenten kommer tilsynelatende gigantene i forkjøpet, melder IDG.se.42-tommer

Android-skjermen fra People of Lava er en Full HD-TV med LED-bakgrunnsbelysning. Med tilgang til Androids applikasjonsmarked kan du laste ned de programmene du ønsker å ha. Skjermen kommer med en del programmer forhåndsinstallert, deriblant YouTube, Facebook, Twitter og Google Maps.

Av teknisk informasjon har den nye skjermen tilkoblinger som for eksempel S-Video, tre stykk HDMI, to Scart og en USB. Modellen har fått navnet Scandinavia og er 42-tommer. Skjermen kommer markedet rundt september måned og vil ligge et sted mellom 20 000 og 25 000 kroner. Det jobbes også med å lage en 47- og 55-tommers modell, men det er foreløpig uklart når disse størrelsene kommer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen