Verdens farligste domener


Bilde: mcafee.com

Sikkerhetsselskapet McAfee har i en fersk rapport avslørt at nettsteder fra det afrikanske landet Kamerun, det vil si nettsteder som bruker domenet .cm, er farligst å besøke på nettet. Det var Hong Kong (.hk) som tidligere toppet denne tvilsomme listen over farlige domener. Slike nettsteder brukes gjerne til å installere spionprogrammer, og andre skadelige programmer.

Ifølge denne undersøkelsen er det Japan (.jp) som er det tryggeste domenet i verden å besøke, mens det mest vanlige domenet i verden, nemlig .com, er på andre plass over farlige nettsteder. Domenet .gov er det tryggeste av de domener som ikke refererer til noe spesifikt land. Irland (.ie) er det tryggeste i Europa, men de nordisk landene er også blant de tryggeste.

Rapporten konkluderer blant annet med at de kriminelle velger domener i land hvor registrering er enklest og billigst, og hvor risikoen for å bli avslørt for kriminell aktivitet er minst.

Kamerun var ikke på denne listen i fjor, og en mulig forklaring på hvorfor de kriminelle har "oppdaget" dette domenet nå, er at de prøver å utnytte en eventuell skrivefeil, nemlig at nettbrukere skriver .cm i stedet for .com.

(Kilde: McAfee)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen