Verdens enkleste sikkerhetskopiering

På CeBIT møtte vi Bryan McLeod. Han er mannen som oppfant fjernkontrollen Harmony, som han fortsatte å utvikle etter at selskapet hans ble kjøpt opp av Logitech. Nå er han imidlertid i gang med et nytt prosjekt, og konseptet er noe av det samme: ta tak i noe som virker vanskelig og gjør det så enkelt at alle kan bruke det.

Du har kanskje opplevd det selv – at filene du hadde lagret på PC-en brått går tapt. Det kan skyldes alt fra feilsletting til skader på den fysiske disken. Da er det godt å ha en sikkerhetskopi, eller backup, som det heter på moderne norsk.

Uten et klikk
Men bare 20 prosent tar sikkerhetskopi av filene sine, hevder mannen bak Clickfree, Bryan McLeod. Han kom til at det måtte fines en enkel måte å gjøre det på, og oppfant Clickfree. Som navnet tilsier – nå kan du sikkerhetskopiere filene dine uten ett eneste museklikk.

Her ser du hvordan det fungerer (vi beklager den dårlige lydkvaliteten):
[wip4: video=301 width=468 align=center]

Løsningen går ut på å legge funksjonaliteten inn i selve lagringsmediet. Ved samtidig å kjøre programmet fra denne boksen slipper brukeren å tenke på noe som helst. Det er bare å plugge harddisken til PC-en, så går resten av seg selv. Om du ønsker sikkerhetskopi av et sært filformat som boksen ikke støtter, så kan du enkelt legge til fil-endingen selv.


Skal du gjenopprette klikker du på knappen som heter ”restore”, før den automatiske sikkerhetskopieringen starter. Nå kan du velge om du vil gjenopprette alt, eller deler av det du har tatt kopier av. Filstrukturen beholdes, og du kan ha sikkerhetskopi av opptil 10 PC-er på en disk.

Mobilt
Om du lagrer filene dine på denne disken har du tilgang til dem samme hvilken PC du bruker. Det betyr også at det blir enkelt å dele filer med andre.

Foreløpig kommer disken bare i en størrelse – 120 GB, men i løpet av kort tid vil den også være tilgjengelig med mer lagringskapasitet. Prisen vil være litt i overkant av hva du betaler for tilsvarende disker uten backupløsningen.

Produsenten er nå på jakt etter europeiske forhandlere. Så langt har de ikke funnet noen norsk distributør.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen