Verdens dyreste iPhone-apper

Gratis-apper, apper som koster seks, elleve eller kanskje – gisp – tjue kroner finnes det hauger og lass av i Apples AppStore.

Og mens Android-brukere her på berget fortsatt ikke har tilgang til betalingsapplikasjoner i Android Market, kan iPhone-brukere investere opp til 5 500 kroner for én enkelt app.

Er det verdt det? Vi lister opp de dyreste appene i AppStore og lar deg vurdere om det gir deg lyst å åpne lommeboka på vidt gap.

Vurderer du å kjøpe iPhone? Les hele vår test av iPhone 4 her.


Navigasjon: Opp til 619 kroner

Kartløsninger og navigasjon er kjent for å koste penger, og både store og små selskaper har utviklet egne applikasjoner for iPhone. Navigon og TomTom er blant de mest kjente leverandørene, og førstnevnte er en smule dyrere enn konkurrenten. Du må bla opp 619 kroner for europakart, eller 489 kroner for å navigere rundt i Norden. TomTom på sin side tar 549 og 410 kroner for samme kartområder.

Også de som foretrekker å ta til vingene i stedet for å stå i kø på tyske motorveier finner fram med en app. Flynavigasjons-appen Air Navigation Pro koster 209 kroner, mens den noe mer avanserte ForeFlight koster 419 kroner.

Skal du ut på sjøen har Marine sjøkart for ulike områder, Skagerak koster for eksempel 279 kroner.

Navigasjon er dyrt, ja, men vi snakker ikke helt ublu priser. Opp i pris går vi i neste kategori – forretningsapplikasjoner.


Business: Opp til 2 499 kroner

Det er lettere å vri store penger ut av bedrifter enn privatkunder. Microsoft-kunder som bruker Microsoft Dynamics CRM kan kjøpe iDcrm for 1 049 kroner, og synkronisere kundesystemene sine også til iPhone.

MyAccountsToGO
– SAP gir tilgang til kunder, transaksjoner, fakturaer og mer, for den nette sum av 2 499 kroner.

Det slår likevel ikke neste kategori i rekken. Det sier at utdanning betaler seg, og det bør det – med disse prisene på utdannings-apper.


Utdanning og medisin: Opp til 5 499 kroner

BarMax er utviklet for advokatspirene der ute, og har laget en av verdens dyreste applikasjoner. BarMax CA og NY koster 5 499 kroner, og er rettet mot jusstudenter som skal ta eksamen for å få advokatløyve.

Søker du heller i retning av lege- og sykepleieryrket er det også mange apps å betale for. Nursing Constellation Plus koster 899 kroner, og er en medikamentguide med symptomer etc.

Lexi-Dental Complete koster 1 699 kroner, og gir også tilgang til referansemateriale – denne gangen for tannleger.

iChart EMR lar legen din behandle pasientinformasjon fra sin iPhone eller iPod touch, og koster 699 kroner. Han eller hun kan til og med skrive ut resepter trådløst og synkronisere relevante data til nettbaserte databaser. Kanskje ikke like gøy om legen din glemmer iPhonen i taxien.

Interpath
er nok et referanseverktøy for leger og koster 899 kroner. Da får du tilgang til patologibilder til hjelp i diagnosearbeid.


Verktøy: Opp til 4 999 kroner

Har du en lydtekniker i magen? XA1 er en lydanalyse-applikasjon som gir deg live feedback av lydspekteret når du mikser sanger. Prisen er 899 kroner.

Er lyssetting mer din greie er kanskje Luminair til 549 kroner mer interessant. Beregnet på A/V-proffer og teateransvarlige lar appen deg kontrollere lys, konsoller og tåkemaskiner rett fra iPhone eller iPod touch.

Nok en av AppStores dyreste applikasjoner finner vi i iRa Pro. Vi snakker mobil overvåkning av hus og hjem (eller mer realistisk – bedriften) for den nette sum av 4 999 kroner.

Livsstil: 5 499 kroner

Dette er den dyre appen du neppe får lov til å bruke. iVip Black koster 5 499 kroner, men er kun for millionærer. Du får lov til å bruke fem og et halvt tusen kroner for å kjøpe applikasjonen uavhengig av din finansielle status, men før du får ta i bruk tjenestene som ligger i appen må du verifisere at du er et “High Net Worth Individual”. Appen er utviklet i Storbritannia, så det holder ikke med en lusen norsk million på konto – vi snakker britiske pund. Det vil si nesten 10 millioner kroner med dagens kurs. Har du så mange penger på konto, kan du ta i bruk iVIPs tilgang til ulike eksklusive tjenester og luksusvarer, loftsleiligheter i New York og London, private øyer, helikoptre, VIP-lounger og eierskap i veddeløpshester. Alt i følge tjenesten selv – vi har dessverre ikke 10 millioner kroner tilgjengelig for å teste appen.

Er det noen svindyre applikasjoner vi har glemt? Legg gjerne inn dine verstinger i kommentarfeltet under.

De beste app-ene er heldigvis billige eller gratis:
Her er 20 iPhone apps vi elsker


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen