Verdens beste programmer

Det har etter hvert kommet mange utviklere på banen for å gi deg tjenester for chatting, billedbehandling, multimedievisnig, lese nyheter, organisere dine dokumenter og så videre. Nettstedet Lifehacker har gått gjennom mulighetene som fins og plukket ut de beste av de beste. Dette er programmene de mener du bør ha:

Chatteklient
Både Yahoo, Google, AOL, Facebook og Microsoft konkurrerer om din oppmerksomhet når du skal kommunisere med dine venner via chatting. De har alle lansert sin løsninger for at du enkelt skal kunne holde kontakten. Etterhvert kan det rett og slett bli vanskelig å holde oversikten over alle de forskjellige programmene og kontoene du må ha ettersom vennene dine velger forskjellige løsninger. Programmet Pidgin, tidligere kjent som Gaim, forsøker å løse dette på en enkel måte. Via deres program kan du enkelt logge deg på alle chatteklientene samtidig. På denne måten slipper du å holde flere programmer åpne samtidig for å ha kontakten med alle kjente.


Hold orden på alle kontaktene dine med Pigdin.

Programmet fungerer for Windows og Linux og er basert på åpen kildekode. Det betyr at det stadig blir utviklet nye funksjoner for å gjøre tjenesten enda mer anvendelig. Det beste av alt er at flere nettverk som har sperret for tilgangen til foreksempel Microsoft Live Messenger, som for eksempel flere universiteter, ikke har slike sperrer for Pidgin. Det betyr at du kan fortsette å holde kontakten med venner uansett.

Pidgin kan lastes ned her.

Beste mediebehandler
Både Apple og Microsoft har satset hardt på at du skal benytte deres løsninger Itunes og Windows Media Player. Disse tjenestene er derimot langt fra de beste ifølge Lifehacker. De anbefaler heller VLC mediaplayer, som de omtaler som en sveitsisk lommekniv for mediebehandling. VLC er basert på åpen kildekode og kan spille av alle lyd og videoformater. I tillegg kan tjenesten også rippe dine DVD-er og reparerer videoer hvor lyden ikke stemmer med bildet. Det eneste aberet er at VLC ikke har på plass en løsning for mediebibliotek, men du kan opprette egne spillelister om du ønsker det.


Med VLC kan du spille av alle videoformater.

Om du vil ha en tjeneste for kun å spille av lyd er kanskje Winamp en bedre løsning, men for videoentusiaster er VLC helt klart programmet du bør gå for.

VLC kan lastes ned helt gratis her
.

Få en god start på nettopplevelsen
Å skape en startside med mange brukere er gull verdt. Det vet mediebransjen og i Norge finnes det en rekke tjenester som kjemper om dette markedet. De må samtidig konkurrere med internasjonale spillere som stiller høyt i klassen. Google har på sin side også satset på dette, men de har valgt å gå en vei hvor du får kontrollen over din nettopplevelse. Ved hjelp av deres tjeneste Igoogle kan du sette opp en helt egen startside som du selv tilpasser. På siden kan du legge inn kontinuerlig oppdateringer fra dine favorittsider, og om du ønsker kan du legge igjen beskjeder til andre brukere av samme startside.


Med Igoogle kan du samle alle dine favorittsider på en side.

Om du ikke ønsker å ha Teknofil som din startside kan vi i likhet med Lifehacker trygt anbefale Igoogle som en ypperlig tjeneste. Igoogle er nettbasert og du må opprette en konto for å sette opp tjenesten, og så tilpasse siden slik du ønsker. Deretter må du legge inn denne som din utvalgte startside. Tjenesten finner du her.

Beste gratis anti-virus
Sikkerhet er noe alle nettbrukere burde tenke på i våre dager. Om du selv ikke har en oppdatert anti-virus på plass, så er det på høy tid at du anskaffer deg dette. Det trenger derimot ikke være dyrt å anskaffe deg et slikt program. Det finnes flere gratis sikkerhetsløsninger der ute, men AVG anti-virus er en av de beste om du vil ha en grunnleggende sikkerhet mot nettets farer.


AVG gir deg gratis trygghet.

Programmet oppdateres regelmessig og scanner jevnlig din maskin uten å ta alt du har av minne. AVG kommer også i en betalingsversjon hvor du får support og litt ekstra beskyttelse på kjøpet. Men om du vil nøye deg med å ikke betale noen ting kan du laste ned gratisversjonen her.

Hold orden på bildene dine
Etterhvert som digitalkameraene har gjort sitt inntog i de private hjem har det blitt mange bilder å holde orden på. Det er ikke alltid like enkelt. Google har derfor lansert tjenesten Picasa som skal gjøre dette enklest mulig for deg, og ifølge Lifehacker er dette klart den beste løsningen. Picasa organiserer dine bilder samtidig som de gjør det svært enkelt å dele dine favoritter med venner, familie, bekjente og, om du vil, ukjente på nett. Via deres program kan du også redigere dine bilder om du ikke er helt fornøyd med resultatet.


Picasa holder orden på bildene dine og lar deg utføre enkel redigering.

Picasa kan lastes ned her.

Dette er kun et utvalg av programmene Lifehacker har funnet frem. Om du vil lese hele listen hvor du blant annet finner beste nyhetsleser, beste verktøy for DVD-ripping og beste program for økonomisk styring kan du gå inn her.

Er du enig i Lifehackers utvalg, eller har du andre anbefalinger om programmer for oss og andre lesere? Legg gjerne igjen en kommntar i kommentarfeltet under artikkelen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen