Verdens beste nettsider

I mylderet av nettsider og organisasjoner som opererer med denne typen kåringer, kommer Webby Awards veldig godt ut. Blant annet har anerkjente The New York Times skrevet at det er den eneste kåringen som egentlig har noe som helst for seg.

Mye ukjent for oss
Det er ikke å stikke under en stol at selv om nettet er internasjonalt, så er kåringen preget av at de fleste i juryen er amerikanske. Dermed blir det noen kategorivinnere som vi her til lands ikke kjenner spesielt godt til, eller vil benytte i stor grad. Ett av unntakene blant disse er Loveisrespect, National Teen Abuse Helpline sin side. Du trenger neppe ringe de, det har vi norske alternativer for, men det er mange gode artikler og tips for ungdom som befinner seg i en vanskelig situasjon. Loveisrespect vant i kategorien for ideelle organisasjon, blant annet i konkurranse med Eyes on Darfur, Fashion Against AIDS og Invisible Children: Displace Me.

En annen nettside som kanskje ikke er veldig interessant for oss er, vinneren innen bank og økonomi, The Lending Club, et nettverk hvor brukerne låner ut penger til hverandre. For det første er det kun tilgjengelig i USA, og for det andre godtar de ikke lenger nye medlemmer.

Flickr vant to
Nettsamfunnt Flickr hadde en fin prisutdeling, og stakk av med to priser i vidt forskjellige kategorier. De tok naturlig nok for beste nettsamfunn, men stakk også av med prisen for beste praksis. Innen humor var det en gammel favoritt som stakk av med den gjeveste prisen, The Onion. En av de aller gjeveste prisene, beste magasin, gikk til National Geographic Magazine Online, som også vant for beste bruk av fotografi.

Hele kåringen er lang som en norsk vinter, men er du nysgjerrig kan du se alle katagoriene og vinnerne hos Webby Awards.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen