Verdens beste mobilfotograf er kåret

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I høst har Sony Ericsson, i samarbeid med Akam.no, hatt en fotokonkurranse for mobilfotografer. Konkurransen har gått over hele verden, og det har kommet inn tusenvis av bidrag, hvorav flere hundre norske.

Oppslutningen har vært bra, og mange flotte bilder kom inn.

Vår oppgave i Akam var å kåre det beste norske bildet, så var det en internasjonal jury som kåret det beste blant de nasjonale vinnerne.

Det norske vinnerbildet. Foto: Alexander Rafaelsen.
Det norske vinnerbildet - Svalbard. Foto: Alexander Rafaelsen.

Utfordringen med å kåre en vinner består ofte i å bli enige om hvilke kvaliteter man skal vektlegge. Det var ikke lagt føringer for dette fra Sony Ericssons side, så vi valgte å vektlegge tradisjonelle kvaliteter som stemning og komposisjon. Man kan sammenlikne den tekniske kvaliteten på slike bilder, med bilder tatt med proft utstyr. Men det vi så etter var bilder der fotografen kjente mulighetene, og dermed også begrensningene i utstyret, og visste å utnytte dette. Vinnerbildet har en fantastisk stemning, og viser at fotografen behersker verktøyet. I stedet for å hemmes av kameraets moderate egenskaper i dårlig lys, er det her brukt som en effekt. I tillegg til dette hadde vinneren, Alexander Rafaelsen fra Drøbak, en rekke andre flotte bilder, og viser at han behersker verktøyet til fulle.

Internasjonal vinner - Peace. Foto: Marianne Nill, Filippinene.
Internasjonal vinner - Peace. Foto: Marianne Nill, Filippinene.

Den internasjonale juryen har vektlagt ting annerledes. De har ønsket seg et bilde med tydelig symbolikk som fungerer i hele verden. De har valgt et bilde med et humoristisk motiv, som taler til alle. Bildet viser også mobiltelefonens muligheter til å fange øyeblikket. Men rent fotografisk var vi i redaksjonen ikke veldig imponerte. Det norske og det internasjonale vinnerenbildet er vanskelige å sammenlikne, men jeg vet hvilket jeg selv ville hengt på veggen.

Takk til alle som har deltatt.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen