Verdens beste mobiler

3GSM-messen handler ikke bare om nye produkter. En av tradisjonene på messen er at et dommerpanel fra GSM Association kårer de beste mobiltelefonene fra året som har gått, både for GSM-nettet og 3G-nettet

Vinnertelefonene må oppfylle en rekke krav for å motta en pris. Enhver verdig vinnerkandidat må vise gode prestasjoner, være enkel å bruke, må ha mange funksjoner og på flere måter skille seg ut fra mengden av mobiltelefoner i markedet.

Verdens beste telefon
I kategorien for telefoner uten 3G var det Nokias designmodell 8800 som stakk av med prisen. 8800 er en forholdsvis eksklusiv telefon, noe både designet og prislappen bekrefter. Telefonen kostet nemlig hele 7 500 kroner da den først kom i salg.

8800 er laget i en rekke eksklusive materialer, med en skjerm av herdet glass og bekledning i rustfritt stål. Telefonen har også en rekke funksjoner som er en eksklusiv telefon verdig, som blåtann, mp3-spiller og støtte for EDGE.

8800 har allerede ligget i norske butikkhyller en god stund, og kom i salg i fjor sommer. Vi testet 8800 i sommer, og vår tester var ikke like imponert som 3GSM-juryen. Telefonen fikk terningkast 3, mye på grunn av den høye prisen.

Finnene kjempet ikke alene om den gjeve prisen. Blant de andre nominerte var Sony Ericssons K750i og W800i og Samsungs i300 og D600, men ingen av disse modellene klarte å nå opp til førsteplassen.

Verdens beste 3G-telefon
Den andre prisen som ble delt ut var prisen for verdens beste 3G-telefon. Her var det Motorolas V3x som vant til slutt.

Selv om V3x bærer det etter hvert så velkjente Razr-utseendet til Motorola, er telefonen langt fra den tynneste modellen i Razr-serien. Det er imidlertid viktig å huske på at Motorolas andre Razr-modeller ikke er 3G-telefoner.

V3x er svært lik Motorolas V3i-modell hva angår utseendet. Sølvfargen er imidlertid byttet ut med fargevalgene hvitt og brunt.

Dette er en mobiltelefon med fokus på multimedia. Den rommer et to megapikslers kamera med muligheter for 8 x zoom, mp3-spiller og en innebygd Nvidia GoForce 4800-brikke som gir mulighet for å spille mer avanserte 3D-spill.

Juryen har ikke gitt noen begrunnelse for hvorfor V3x fortjente prisen. Kampen for den gjeve tittelen var imidlertid ikke lett, og på listen over de nominerte finner vi telefoner som Samsungs Z510, Nokias N70 og N90 og Sony Ericssons K600i.

I tillegg til verdens beste mobiltelefon og verdens beste 3G-telefon, ble det delt ut flere andre priser på 3GSM-messen i går. Blant annet vant operatøren 3 en pris for beste mobile musikktjeneste, mens Vodafone stakk av med prisen for beste roamingtjenester. Nokias toppsjef Jorma Ollila mottok også en pris for sitt årelange bidrag til at Nokia nå er verdens største mobilprodusent.

(Kilder: Nettavisen, GSM Association, GSM Arena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen