Du kan kjøpe din neste PC med Bitcoin
(Bilde: Shutterstock.com/Dell)

Du kan kjøpe din neste PC med Bitcoin

Dell med nytt prøveprosjekt.

Den digitale valutaen Bitcoin har hatt sin andel av problemer den siste tiden, men blir likevel stadig mer utbredt. flere og flere butikker aksepterer valutaen som gyldig betalingsmiddel, og nå har en svær aktør i PC-industrien også kastet seg på karusellen.

Verdens tredje største PC-produsent Dell melder nemlig nå på bloggen sin at de har satt i gang et prøveprosjekt hvor de tilbyr kundene sine å betale for produktene sine med Bitcoin.

Kun USA i første omgang

Dell har inngått et samarbeid med Bitcoin-børsen Coinbase for å gjøre tilbudet mulig, og klarte visstnok å få det hele på plass i løpet av kun to uker.

I første omgang er det dessverre kun amerikanske kunder som kan kjøpe Dells produkter med Bitcoin. I kommentarfeltet på bloggen opplyser Dell imidlertid at det er godt mulig tilbudet vil bli utvidet til andre land også dersom etterspørselen i hjemlandet blir stor nok.

Ifølge Dell er årsaken til at de nå vil teste ut Bitcoin som betalingsmetode rett og slett at de ønsker å tilby kundene større fleksibilitet og valgmuligheter, samt at det mulliggjør lavere transaksjonskostnader.

Blir største Bitcoin-butikk

Som blant andre nettstedet TechSpot peker på blir Dell dermed den desidert største nettbutikken som tilbyr Bitcoin. Den forrige rekorden hadde det amerikanske satelitt-TV-selskapet Dish Network, som bare har en fjerdel av Dells omsetning.

Når vi eventuelt får muligheten til å bruke Bitcoin i den norske Dell-butikken gjenstår altså å se.

Bitcoin er ikke like populært overalt:
Verdens største bank har bannlyst valutaen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen