(Bilde: Comeo)

Verdens største robot er en ildsprutende drage

Dette monsteret terroriserer seg rett inn i Guinness rekordbok.

Ta fram sverdet, for her blir det dragekamp! I Tyskland finnes det nemlig et 15,5 meter langt, 9 meter høyt og 10 tonn tungt uhyre som er i stand til å sprute ild.

Møt den robotiske dragen Tradinno, som har spist seg rett inn i Guinness rekordbok 2014, i kraft av å være verdens største, vandrende robotbeist. Navnet er en blanding av «tradisjon» og «innovasjon», for det er nettopp dét denne skremmende kjempen er.

Blodbad

Tradinno er skapt i forbindelse med et tradisjonelt tysk spel kalt «Drachenstich», som går ut på at en gammel drage våkner midt under en krig mellom bitre rivaler og deretter forårsaker nød og elendighet hvor enn den ferdes.

Da er det opp til en ridder i en skinnende rustning å fikse biffen, og for å illustrere det påfølgende blodbadet har Tradinno hele 79 liter med blod i sine kunstige drageblodårer. Imponerende.

Masse maskineri

Ellers finner vi 1280 meter med elektriske ledninger, 984 hydrauliske ledninger og 110 meter med trykkluftsledninger på innsiden, sammen med 272 hydrauliske ventiler, 65 bevegelige aksler og 238 sensorer.

Roboten, som er skapt av Zollner Elektronik AG, kontrolleres ved hjelp av ni fjernkontroller, kan bevege seg rundt i sju graders bevegelsesrom og drives av en 2 liters turbodieselmotor for å traske rundt.

Da gjenstår det bare å reise til Tyskland.

Et annet fryktinngytende beist:
Gigantisk bille-robot skremmer japanere »

(Kilder: New Launches og DVICE)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen