Foris FS2333 retter seg mot spillere

«Verdens raskeste» IPS-skjerm for spillere

(Bilde: Eizo)

Foris FS2333 retter seg mot spillere

Eizo slår på stortromma og satser på ny IPS-monitor.

Produsenter av skjermer for spillere har tradisjonelt benyttet seg av TN-paneler fordi det er en billig teknologi og gir relativt kort responstid. Fargegjengivelsen og innsynsvinkler står det verre til med, og det er her IPS-teknologien stepper inn med en hjelpende hånd.

Eizo satser med sin Foris-serie av LED-LCD-skjermer på noe annet enn TN, og i den nylig annonserte Foris FS2333 går de for IPS. Vi testet forgjengeren FS2332 i fjor, og den gangen konkluderte vi blant annet med at den IPS-baserte skjermen hadde meget god bildekvalitet, samt bra sortnivå og gode tilkoblingsmuligheter.

Ifølge Eizo skal den nye Foris FS2333 tilby den raskeste responstiden for IPS-skjermer på markedet, og byr også på andre godsaker som Smart Insight-teknologi.

Halvering av responstid

Responstiden har vært en av de største ulempene med IPS-skjermer, og forgjengeren til FS2333 hadde for eksempel en responstid på 7 ms. Den nye modellen har derimot senket det hele ned til 3,4 ms – altså en halvering.

FS2333 kommer med en spesialisert overdrive-krets, slik at kompromisser overfor etterslep og sløring ikke lenger er nødvendig for å få en god fargegjengivelse. Dermed lover Eizo at du vil få både god flyt i bildet på dataspill og filmer, samtidig med et solid fargeuttrykk.

Smart Insight

Smart Insight-teknologien.
Smart Insight-teknologien.

Skjermen har en størrelse på 23 tommer og en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Kontrastforholdet er på 1000:1, mens lysstyrken er 250 cd/m2.

Av tilkoblingsmuligheter finner vi to HDMI-kontakter, VGA, DVI og utgang for hodetelefoner. I tillegg følger det med en fjernkontroll for å velge inngang og navigere i menyen.

En spillerspesifikk funksjon som også er med på laget er Smart Insight. Denne teknologien benytter det som kalles «tone mapping» for å gjøre mørke områder av skjermen lysere, uten at det skal påvirke kontrasten. Hensikten er å gjøre det enklere for spillere å se fiender og liknende i mørket.

Tekniske spesifikasjoner

  • Størrelse: 23 tommer
  • Oppløsning: 1920 x 1080 piksler
  • Panel: LED-LCD/IPS
  • Responstid: 3,4 ms (grått til grått)
  • Innsynsvinkler: 178 grader (horisontalt og vertikalt)
  • Lysstyrke: 250 cd/m2
  • Kontrastforhold: 1000:1 (5000:1 dynamisk)
  • Tilkoblinger: 2 x HDMI, DVI, VGA, D-Sub

Pris og tilgjengelighet

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Eizo Foris FS2333 vil få en pris på cirka 3000 kroner inkludert moms, og vil bli tilgjengelig fra og med juli eller senere. De som har tenkt seg på en tur til Sverige i nærmeste fremtid, kan sjekke ut skjermen på datafestivalen DreamHack i Jönköping mellom 16. og 19. juni.

Sjekk ut promovideoen til Foris FS2333 nedenfor:

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen