Filippinske myndigheter beslagla domenet til Kickass Torrents. (Bilde: Kickass Torrents/Teknofil.no)

Verdens nest største torrent-side lagt ned

Kickass Torrents' domene ble stengt.

Alle har hørt om The Pirate Bay, men har du hørt om Kickass Torrents? Sistnevnte er nemlig den nest største torrenttrackeren på nettet med flere millioner besøkende hver dag. Akkurat som The Pirate Bay hjelper nettstedet besøkende å finne innhold de kan laste ned. 

Selv om ingen av tjenestene har ulovlige filer på serverne sine, har domstoler verden over gang på gang sagt at de er ulovlige likevel, da de hjelper brukere med å laste ned ulovlig materiale. Forrige uke måtte irske nettleverandører blokkere tilgangen til The Pirate Bay, og denne uken har også Kickass Torrents fått musikkbransjens argusøyne på seg.

Forsvant i går

Den filippinske musikkbransjen fikk nemlig gjennomslag i retten for at domenet til Kickass Torrent (KAT.ph) skulle beslaglegges. Det førte til at nettstedet forsvant fra nettet en stund, før det dukket opp igjen på en ny adresse. Denne gangen er adressen Kickass.to, et toppdomene fra det lille kongeriket Tonga i sørøst-Asia. 

Det er nok bare et tidsspørsmål før de må flytte på seg nok en gang, akkurat som The Pirate Bay måtte gjøre for ikke lenge siden. 

Nå har de flyttet igjen:
The Pirate Bay har dratt til Island »

(Kilde: Torrent Freak via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen