Quiet Pro Keyboard fra Matias skal leve opp til navnet sitt. (Bilde: Matias)

– Verdens mest stille mekaniske tastatur

Selskapet Matias kommer med dristig påstand om sitt nye produkt.

Tidligere i år lanserte det canadiske selskapet Matias et hendig tastatur som virker på både smarttelefon og PC. Nå ønsker de å slå til i nytteverdiens domene nok en gang med et mekanisk tastatur som går stille i dørene.

Ifølge Matias selv er nemlig Quiet Pro Keyboard verdens mest lydløse mekaniske tastatur. Mange brukere foretrekker denne typen tastaturer på grunn av følelse og hastighet, men både de og naboer i kontorlandskap kan lett bli irritert av bråket det forårsaker. Quiet Pro presenterer seg som løsningen.

To års utvikling

Matias har angivelig ikke ofret noe med tanke på taktil følelse, og Quiet Pro skal ikke være dårligere enn andre mekaniske tastaturer. Samtidig skal lyden være på nivå med «vanlige» tastaturer.

Det måteholdne tastaturet er visstnok resultatet av to års arbeid og en helt ny keyswitch, og kommer for både Windows og OS X, i henholdsvis helt svart og sølv med svarte knapper.

Tastaturet kan skryte på seg tre USB 2.0-porter og kommer utstyrt med lasergraverte taster med skråkant, framfor den stadig mer vanlige flate varianten.

Vil spre stillheten

Quiet Pro blir lansert i Norge i januar. Den veiledende prisen i USA er 150 dollar (860 kroner), men det er ikke kjent om det blir samme pris her til lands.

Matias forteller også at selskapet planlegger å selge de nyutviklede switchene til andre selskaper, og til og med til privatpersoner med tastatur som hobby.

Les mer om tastaturet på den offisielle hjemmesiden Matias.ca.

(Kilde: Matias)

I galleriet nedenfor kan du se bilder av henholdsvis PC- og Mac-utgaven av Quiet Pro:

(Bilde: Matias)
(Bilde: Matias)
(Bilde: Matias)
(Bilde: Matias)
(Bilde: Matias)
(Bilde: Matias)
(Bilde: Matias)
(Bilde: Matias)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen