Verdens første Android-mobil for eldre

Doro PhoneEasy 740 er nå lansert i Norge.

Doro PhoneEasy 740

Størrelse: 11,6 x 5,6 x 1,8 cm
Vekt: 149 gram
Skjerm: 3,2 tommer, 320 x 480 piksler, TFT, kapasitiv trykkskjerm
Operativsystem: Android 2.3 med Doro Experience-menyer
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (super-3G) inntil 7,2 Mbps, Wi-Fi
Kamera: 5 megapiksler
Maskinvare: 650 MHz ARM1176, 512 MB RAM
Minnekort: 512 MB intern lagring, støtter Micro-SD inntil 32 GB
Teknologi: Bluetooth 4.0, USB, Wi-Fi, AGPS, Akselerometer + Gyroskop (for skritteller og nødvarsling), Høreapparat/Teleslynge (T4/M3), klar for HD Voice
Funksjoner: Justerbar skriftstørrelse, plukk menyelementene du trenger, lommelykt, høyt ringevolum, høyt samtalevolum, ekstra sterk vibrasjonsvarsling, styring via Experience Manager over internett, nødknapp som ringer/sender SMS etter hjelp, innendørs lokaliseringsfunksjon via Bluetooth
Batteri:1450 mAh. Inntil 12 timer taletid, 350 timer standbytid
Pris: Omkring 2000 kroner
Tilgjengelig i Norge: November 2012

[Amobil.no]: Doro har tidligere kun hatt enkle telefoner uten de avanserte mulighetene man har på smartmobiler. Nå lanseres Doros første Android-baserte smartmobil, Doro PhoneEasy 740.

Med PhoneEasy 740 har Doro lagt på sitt eget enkle grensesnitt Doro Experience på toppen av Android. Doro Experience gir brukeren store og tydelige ikoner, og skal gjøre det enklere for de som synes vanlige smartmobiler er for kompliserte.

I tillegg til en berøringsskjerm med store ikoner har telefonen også et utskyvbart tastatur med store knapper. Dermed kan man ringe og bruke telefonen på den måten mange eldre brukere er vant til. Men telefonen er også for andre som ønsker en telefon som er enklere å bruke.

– Teknologi skal gjøre hverdagen enklere. En smarttelefon behøver ikke å være komplisert eller vanskelig å bruke. Den nye mobilen vår er tilpasset de utfordringene eldre brukere kan oppleve, men vi håper også at vi kan være nyttige for alle andre som i dag kjenner en viss usikkerhet rundt ny teknologi, sier Kent Antonsen, salgssjef i Doro.

Kent Antonsen, salgssjef i Doro.
Kent Antonsen, salgssjef i Doro.Foto: Doro

Har fått støtte til utviklingen

Utviklingen av Doro PhoneEasy 740 er støttet av det svenske regjeringstiltaket "Teknikk for Eldre", og utformingen er gjort i samarbeid med det svenske designbyrået Ergonomidesign, opplyser Doro i en pressemelding.

Her kan du lese vår sniktitt på Doro PhoneEasy 740.

Telefonen kommer i butikk fra slutten av november til en veiledende pris på rundt 2 300 kroner. Mange butikker i Prissøk selger den allerede til godt under 2000,-. Vi venter den inn til test om ikke lenge.

Les også:Test av Doro PhoneEasy 612

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen