Surface Pro 4, her avbildet, får, nok ikke noen oppfølger med det første likevel.
Surface Pro 4, her avbildet, får, nok ikke noen oppfølger med det første likevel. (Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Venter du på Surface Pro 5? Da kan du vente lenge

Kom nylig med nedslående uttalelser overfor forventningsfulle fans.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hybrid-PC-en Surface Pro 4 ble meget godt mottatt her på verket da den ble lansert på høsten 2015, og oppfølgeren har latt vente på seg lengre enn forventet. Nylig kom det et glimt av håp da Microsoft kunngjorde en lanseringsbegivenhet som skal avholdes den 23. mai, men nå viser det seg at du ikke bør holde pusten likevel.

I et intervju med nettstedet Cnet avkreftet nemlig Microsoft at en lansering av Surface Pro 5 er nært forestående, til tross for at det er rundt 18 måneder siden den siste maskinen kom ut.

Vil ha en stor oppgradering

– Når det er meningsfullt og når endringen er riktig, da vil vi slippe den på markedet. Meningsfull endring er ikke nødvendigvis en endring av maskinvaren, som er det mange mennesker ser etter, svarte Microsofts Surface-sjef Panos Panay på spørsmål om når vi kan forvente oss den neste utgaven av hybrid-maskinen.

Surface Pro 4.
Surface Pro 4. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Panay mener det må mer til enn bare en oppgradering av prosessor før det gir mening å lansere en ny Surface. Store forbedringer i batteritid og vesentlig lavere vekt er noe av det som må være på plass, ifølge Surface-sjefen. Enn så lenge er han selv av den oppfatning at Surface Pro 4 vil være konkurransedyktig i minst fem år.

Når vi får Surface Pro 5, og hva den eventuelt vil by på, er dermed fremdeles høyst uvisst. Det dukket opp rykter om produktet i fjor sommer som indikerte at maskinen ville få 4K-oppløsning og 16 GB minne, men disse kan det nok nå være verdt å ta med en silo salt. 

Heller ikke de vanlige Surface-modellene ser ut til å være en høy prioritet hos Microsoft lengre. Den seneste modellen Surface 3 ble sluppet for ganske nøyaktig to år siden, og i fjor sommer ble produksjonen stanset uten at noen oppfølger er blitt kunngjort. 

Microsoft har i stedet beveget seg mer mot bærbare PC-er: Her er Microsoft Surface Laptop »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen