Ventelo gir Ludo et pusterom

Ventelo gir Ludo et pusterom

Ludo får to uker på seg til å betale 20 millioner.

De siste par ukene har mediene vært fulle av striden mellom operatørene Ludo og Ventelo. Nå har Idar Vollviks Ludo kommet til enighet med leverandøren Ventelo, og de har fått 16 dager på seg til å gjøre opp for seg.

Les også: Ludo er begjært konkurs

I første omgang må Ludo betale 1 million kroner i kompenasjon til Ventelo. Deretter får Ludo-aksjonærene i overkant av to uker på seg til å betale 20 millioner kroner av Ventelos opprinnelige krav på 38 millioner.

Hvis Ludo gjør opp for seg innen fristen vil Ventelo trekke konkursbegjeringene mot Ludo Mobil og de tilknyttede selskapene.

Må betale på forskudd

Avtalen om levering av tjenester fra Ventelo til Ludo og deres kunder går frem til 1. mai. Frem til den tid er Ludo nødt til å forskuddsbetale for Ventelos tjenester. Hvis Ludo ikke gjør opp for seg vil Ventelo slutte å levere tjenester til selskapet.

– Mesteparten av de 20 millionene er på plass allerede, sier Ludo-sjef Idar Vollvik til nettavisen e24.no.

Uvisst hvor mange som er igjen

Det råder noe usikkerhet omkring hvor mange kunder som faktisk har forlatt Ludo i løpet av konflikten. Ludo hadde i utgangspunktet rundt 40 000 ifølge Post og teletilsynets oversikt fra sommeren 2011.

– Heldigvis er det svært få som har forlatt oss, og mange kunder har lovet å komme tilbake til oss gjennom tjenestene Facebook og Twitter. Det tror jeg dem på, forteller Vollvik til dagensit.no

Etter at konflikten oppstod har de andre operatørene på markedet gjort sitt for å lokke til seg Ludo-kundene. I tillegg har Post og teletilsynet varslet at kunder som ikke finner seg en ny operatør risikerer å stå uten telefonforbindelse hvis Ventelo sluttet å levere tjenester til Ludo.

Må finne ny leverandør

Det er tre hele måneder igjen til avtalen mellom partene går ut. I løpet av den tiden må Ludo skaffe en ny leverandør til seg og sine kunder. Ifølge dagensit.no tar det mellom seks og åtte uker å bytte leverandør.

Vollvik og Ludo kommer derfor til å ha mange jern i ilden fremover. Først må Ventelos 20 millioner skaffes til veie, før selskapet må gjøre opp for seg på forskudd – en ordning som er mildt sagt uvanlig mellom operatører. I tillegg har de altså på det meste halvannen måned på seg til å få i stand leverandøravtale med en ny operatør.

Les også: Krig mellom Ludo og Ventelo

(Kilder: dagensit.no, e24.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen