(Bilde: Square Enix/ Varg Aamo, Hardware.no)

– Vent med å kjøpe Radeon R9 280X

En langt bedre kjerne skal snikes inn snart, hevder nye rykter.

Om du planlegger å gå til innkjøp av et av AMDs nyeste skjermkort, nærmere bestemt Radeon R9 280X, bør du kanskje holde fast på lommeboka litt til.

I følge rykter fremsatt av nettsiden ocaholic, skal nemlig en revidert utgave av AMDs middelklassekort være på trappene. Mens dagens utgave av kortene er bygget på den såkalte Tahiti XT2-brikken, som er den samme som Radeon 7970 GHz Edition benytter, skulle det ifølge ryktene nemlig aldri vært slik.

Det hevdes istedet at det nå lanserte Radeon R9 280X-kortet skulle vært basert på den nye og mer avanserte Tahiti XLT-brikken fra lanseringen av. Dessverre løp tiden fra AMD, og selskapet rakk ikke å utstyre de første modellene av med denne brikken for å rekke oktoberlanseringen.

Hemmelig lansering

Etter et par måneders forsinkelse skal den nye XLT-brikken i følge ryktene være på plass i 280X-kortet mot slutten av november. Dette vil gi fordeler som lavere strømforbruk, mindre varmeutvikling og et generelt mindre støyende kort. Om du vil ha det virkelige nestegenerasjons skjermkortet i Radeon R9 280-serien kan det altså lønne seg å vente.

Om du bestemmer deg for å vente, må du dog selv passe på å sjekke at du virkelig har fått et  XLT-basert R9 280X. AMD planlegger nemlig ikke å annonsere oppgraderingen av kortet når den tid kommer, og vil introdusere det til markedet etter hvert som de allerede produserte enhetene blir solgt ut.

Eneste mulighet for deg som vil sjekke at du har fått tak i riktig modell i november, blir derfor å enten demontere kortet, eller å ta en titt i dets BIOS.

Om du ikke vil vente på det mer effektive kortet, kan du kanskje gjøre et kupp likevel:
AMD dumper prisen på Radeon HD 7000-serien »

(Kilder: Ocaholic via TechPowerUp)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen