Venstresvinger kan bli luket vekk fra Google Maps
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Google Maps)

Venstresvinger kan bli luket vekk fra Google Maps

I trafikkerte byer kan det nemlig være livsfarlig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Synes du det er litt skummelt å svinge til venstre? Plutselig må du forholde deg til møtende biler, og brått står du kanskje panser til hofte med en skrekkslagen fotgjenger som skjeller deg ut. Dette er et digert problem i New York, hvor et tosifret antall trafikanter måtte bøte med livet i fjor, bare fordi bilister skulle ta en venstresving.

Det er også årsaken til at byrådet i New York har bedt Google om hjelp, skriver Mashable. Byrådet ønsker nemlig at de ikke skal anbefale venstresvinger, om det lar seg gjøre, i karttjenesten Google Maps. De foreslår at dette gjøres til et frivillig valg for bilistene som bruker tjenesten.

Kan føre til færre ulykker?

Bare i New York døde 17 fotgjengere og tre syklister som følge av at bilistene tok en venstresving i fjor. I New York har lokale myndigheter derfor gjort om på flere kryss og avkjøringer, merket dem bedre, samt økt tiden fotgjengere får til å krysse veien.

Byrådet tror likevel at problemet kan hjelpes ved at færre anbefales av Google til å svinge til venstre. På landsbasis i USA knyttes for øvrig en av fire trafikkulykker som involverer fotgjengere til biler som tar venstresvinger.

Google har foreløpig ikke kommentert anmodningen fra byrådet i New York. Mashable nevner imidlertid at de for kort tid siden la inn muligheten for å varsle bilister om at de nærmet seg en togovergang via appen.

Ny teknologi kan gjøre alle tryggere i trafikken
Jaguar vil fjerne blindsonene i bilen med gjennomsiktige vegger »

(Kilde: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen