Vender ryggen til ny teknologi

Vender ryggen til ny teknologi

Vender ryggen til ny teknologi

Lexar og SanDisk har ingen planer om å produsere verken XQD-kort eller nye trådløse SD-kort framover.

Etter at Nikon hadde ryddet plass til den nye XQD-teknologien i deres toppmodell D4, var det ventet at minnekortprodusenter ville snu seg rundt og produsere disse nye XQD-kortene, som har blitt standardisert av CF Association.

Men Lexar og SanDisk sørget for å sjokkere, da begge fortalte under CES 2012 at de ikke hadde noen planer om å slippe XQD-kort i den nærmeste framtiden. Når to av de største minnekortprodusentene i verden nå sier nei takk, er det et tydelig signal om at de vil sitte på gjerdet for å avvente utviklingen.

Representantene for de to minnekortgigantene sa også at man nok ikke skal vente å se trådløst kompatible SD-kort fra noen av dem i den nærmeste framtid. Etter at den Toshiba-utviklede teknologien ble standardisert av SD Association i sist uke, skulle man tro minnekortgigantene ville hoppe på, og utvikle egne produkter, men den gang ei. Både SanDisk og Lexar har eksperimentert med trådløse kort tidligere.

Det kan hende Lexar og SanDisk vil avvente populariteten til disse nye kortene, men vi skal heller ikke se bort i fra at Lexar og SanDisk har egne planer om ny teknologi.

De to minnekortprodusentene forteller at de først og fremst satser på Compact Flash-formatet, og Lexar påpekeker at deres nye 1000x UDMA 7 CF-kort er raskere enn det første XQD-kortet fra Sony. Lexar-kortet skal gi en garantert lesehastighet på minst 150MB/s, og grensene for UDMA 7-teknologien går opp til 167MB/s, som gir mulighet for enda raskere CF-kort.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen