Vellykket spamsøksmål

Det er sjelden at det nytter å saksøke spammere, men en britisk man har nylig vunnet en sak mot et selskap som sendte ham uønsket e-post. Det er et nytt EU-direktiv som gjør dette mulig. Nigel Roberts fra Channel Islands-øyene utenfor Frankrike saksøkte det engelske selskapet Media Logistics UK. Begge parter er kommer frem til enighet om at selskapet betaler Roberts rundt 3000 norske kroner i erstatning.

Roberts driver et Internettselskap og mottok reklame fra det andre selskapet, og Roberts bestemte seg for å saksøke. Media Logistics godtok pengekravet med en gang uten å anke eller protestere. Kravet var riktignok beskjedent denne gangen, men denne saken viser at EU-direktivet virker.

I Norge er det fra 1. februar 2005 ulovlig å sende uønsket e-post også til jobbrelaterte e-postadresser. Dette er i tråd med et nytt EU-direktiv om personvern og kommunikasjon. Det nye EU-direktivet gjør at det er forbudt å sende spam til alle fysiske personer. Med "fysisk person" menes at en bestemt person kan ha mange e-postadresser og dermed også jobbrelatert adresse.

Tidligere har markedsføringsloven sagt at det er forbudt å sende e-post til forbrukere som ikke har gitt sitt samtykke til dette på forhånd. Dette er blitt omgått ved at forbrukere har fått jobbrelatert e-post. Les mer om dette på forbrukerportalen.no

Kilde: betanews.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen