Velg riktig spillkonsoll

Velg riktig spillkonsoll

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Xbox 360 har vært på markedet i snart ett år her i landet, Nintendo Wii dukket opp rett før jul, mens PlayStation 3 lanseres i disse dager.

Det nærmer seg den store krigen om neste generasjons spillkonsoller, hvor to av gigantene gjør det de kan for å stikke kjepper i hjulene til hverandre.

For Nintendo har nemlig klart kunststykket å lure seg ut på siden i denne krigen. Hverken Sony eller Microsoft ser på Wii som noen trussel og lar den i det store og hele seile sin egen sjø. Det er mer enn man kan si om forholdet dem imellom.

Det siste året har det nemlig vært et litt slitsomt munnhuggeri mellom de to kamphanene. Derfor skal det bli deilig å få alle sammen ut i butikkene etter hvert. Da kan forbrukerne avgjøre hva de synes, i stedet for å høre på all verdens løfter. 

Hvilken konsoll bør du kjøpe?

Les også våre tester av alle konsollene:
Xbox 360 HD DVD
Playstation 3
Nintendo Wii

Xbox 360
Microsofts spillkonsoll har allerede fått et år på baken og kan etter hvert skilte med en rekke spilltitler. Fordelen til Xbox 360 er at spillutviklerne har fått en del erfaring, så spillene som kommer fremover vil virkelig vise hvordan neste generasjons spill virkelig kan være. 

Blant annet er supertittelen Gears of War på vei. Denne skal være i butikkene i god tid før jul og er en av få titler som man regner med er så god at den klarer å selge konsoller helt alene.

Online-tjenesten Xbox Live er også et av Microsofts sterkeste kort. En helt genial tjeneste som knytter sammen spillere over hele verden til et stort spillmiljø der man leker, konkurrerer og kommuniserer. 

Allikevel er kanskje den største fordelen selve prisen. Denne ligger allerede et godt stykke under det PS3 vil koste ved lanseringen. Det er heller ikke utenkelig at Microsoft etter hvert vil sette ned prisen på Xbox 360 for å sette inn nådestøtet.

Nintendo Wii
Igjen er det Nintendo som står for det innovative bidraget. De har ikke gått seg vill i tekniske spesifikasjoner. I stedet har de satset på kreativitet og spillglede. Med en spillkontroll som er helt ulik det man kjenner til fra tidligere, håper Nintendo at helt nye grupper mennesker skal få lyst til å spille med deres konsoll. 

Kontrollen fører også til at spillene til Wii får et mer fysisk aspekt. Kontrollen, som har bevegelsessensor, kan nemlig brukes til å styre spillene på en helt ny måte. Spiller man tennisspill styrer man kontrollen som en helt vanlig tennisracket. Det samme gjelder andre typer spill. Perfekt for foreldre som er bekymret for at ungene blir sittende for mye i sofaen.

Prisen på Nintendo Wii ligger også et godt stykke under både Xbox 360 og PlayStation 3. 

PlayStation 3
Sony har hatt store problemer med å produsere nok eksemplarer av sin nye konsoll, noe som har ført til at Europa-lanseringen er utsatt til mars 2007. Ulempen for Sony er at selskapet blir hengende enda lenger bak Microsoft, som allerede har solgt seks millioner eksemplarer av sin konsoll, Xbox 360, på verdensbasis. 

For forbrukerne kan imidlertid dette være en liten fordel, selv om det kanskje ikke føles sånn akkurat nå. Europeerne vil nemlig slippe unna den første serien konsoller, som ofte er utsendt med en rekke barnesykdommer. I tillegg vil det bli langt flere spill tilgjengelig til lanseringen enn det som er tilfelle i Japan og USA.

Trumfkortet til Sony er allikevel den innebygde Blu-ray-spilleren. PS3-eiere får derfor med en neste generasjons DVD-spiller på kjøpet. Dette gjør at den svindyre prisen mer eller mindre kan rettferdiggjøres. Microsoft ser selvsagt for seg at de skal ødelegge denne fordelen, og lanserer en egen HD DVD-spiller som tilbehør til sin konsoll. 

Hva bør du velge?
Som i artikkelen om håndholdte konsoller blir Nintendo valget til de som vil ha en ny spillopplevelse. Med bevegelsessensor i kontrollen og de kreative spillkreftene i Nintendo kan man få en hel rekke nye spill som vil være stor suksess både som enkeltspiller og i festlige lag. Både de aller yngste og de litt eldre vil ha stor moro av Wii. 

Mer spennende er imidlertid spørsmålet om man bør vente på PlayStation 3 eller om man like godt skal gå for en Xbox 360 nå. PS3 er utvilsomt mer teknologisk avansert enn Xbox 360. Dette fører også til en langt vanskeligere jobb for utviklerne. Derfor vil det nok gå flere år før PS3 eventuelt kan vise den teknologiske overlegenheten. 

For de fleste er derfor Xbox 360 mer enn nok. Den har de grafiske mulighetene som man forbinder med neste generasjon. I tillegg har den en glimrende online-tjeneste og et stort antall gode titler.

Vi anbefaler derfor like gjerne å gå for en Xbox 360 nå og kanskje supplere med en råbillig Wii. Du bør være spesielt interessert for å gidde å vente på PlayStation 3, selv om vi selv var relativt imponert etter å ha testet den.

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen