Velg riktig bærbar spillkonsoll

Velg riktig bærbar spillkonsoll

Både Sony PlayStation Portable og Nintendo DS har nå vært ute i butikkene i et par år og begge de håndholdte spillkonsollene har fått en stor gruppe brukere. Frykten for at en av disse ikke hadde livets rett var helt klart ubegrunnet og de har nå vist at de fint klarer å sameksistere.

Allikevel er det mange som ikke har tatt valget enda. Derfor skal vi prøve å komme med den informasjonen som trengs for å velge den riktige konsollen.

Sony PSP
Av de to håndholdte konsollene er det PlayStation Portable som minner mest om en vanlig spillkonsoll. Spillene til denne konsollen er til forveksling lik spill til både Xbox og PlayStation. Dette fører til at den passer meget godt for de som allerede har et kjennskap til spillkonsoller. 

Det finnes kjente titler som Grand Theft Auto, Need for Speed og de fleste sportsspillene til EA Sports.

En annen bonus med Sony PSP er muligheten til å spille av musikk og vise frem bilder. Kanskje enda mer spennende er filmmulighetene. Flere steder selges det nemlig vanlige spillefilmer på UMD-plater (eget PSP-format) som man kan se på den suverene skjermen. Sånn sett er dette en perfekt partner på for eksempel lange reiser. 

Nintendo DS
Som vanlig har Nintendo laget en innovativ konsoll. I likhet med den kommende Wii-konsollen er nemlig Nintendo DS laget for å introdusere spillbransjen for en helt ny gruppe mennesker. 

Kreative spill som Nintendogs og Dr. Kawashima’s BrainTraining viser at det går an å lage spill som ikke har noe med blod og gørr å gjøre. I tillegg får man selvsagt tak i Nintendo-klassikere som Super Mario og Zelda – titler som er kjente og kjære for gamere av alle aldre.

Man har en god del muligheter med Nintendo DS også, som websurfing og IP-telefoni. De to skjermene er også en spennende måte å tilnærme seg spill på. 

Gutt eller jente
Litt forenkelt kan man se på det slik at PSP er for gutta og de litt eldre ungene, mens Nintendo DS er for jentene og de aller yngste. 

Ved første øyekast virker PSP som den sterkeste konsollen blant de to, med rå skjerm, sprekt design og de hotteste titlene. Allikevel har mange forelsket seg i Nintendo DS, som med sine kreative titler ofte spiller fletta av PSP.

Det som avgjør hvilken håndholdt konsoll man bør velge har med selvsagt med ståsted å gjøre. Som nevnt før er Nintendo DS perfekt for de som kanskje ikke har all verdens erfaring med dataspill. Den har spill som ofte krever litt mer tankevirksomhet enn de man finner på PSP. Sistnevnte er på sin side perfekt for de som vil ha den samme spillopplevelsen på trikken som i stua, og som vil imponere venner med de kule spillene.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen