Velg passordet med omhu

En anonym bruker skal angivelig ha lagt ut på nettet brukernavn og passord til over 10 000 Windows Live Hotmail-kontoer som nylig ble stjålet. Nå har nettstedet acunetix.com analysert passordene.

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at mange brukere slurver med valg av passord, det vanligste passordet viser seg i være 123456, og et par brukere velger et passord på én bokstav.

Det som kanskje overrasker mest er at 90 prosent (8931) av passordene er unike, det vil si passord som ingen annen bruker har. I tillegg har mesteparten av brukerne valgt passord som består av 6, 7, 8 eller 9 tegn. Dette viser at ganske mange brukere har brukt i hvert fall 2 av kriteriene (unikt og langt) som anses å karakterisere et godt passord.

Tips om valg av passord

Her er noen tips om valg av passord.

  • Det bør ikke være et ord som er i vanlig bruk, eksempelvis et ord som finnes i ordbøker eller navn på mennesker eller dyr. Det bør med andre ord være så unikt som mulig.
  • Bruk gjerne kombinasjon av bokstaver, tall og blanding av store og små bokstaver.
  • Jo lengre et passord er, jo bedre. Gjerne 8 tegn eller mer.

Det er viktig å være oppmerksom på at selv om det i utgangspunktet er godt alternativ å bruke norske tegn i passord, kan dette skape problemer dersom du ved en senere anledning skulle bruke utenlandsk tastatur som ikke har slike tegn.

Det kan være vanskelig å huske et langt passord, men et godt tips er å legge det inn i en frase, eksempelvis "det Bor over 4 millioner Mennesker i Norge: dermed blir passordet dBo4mMiN

(Kilde: Acunetix)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen