Glem nøkkelkort, nå kan du bruke mobilen din
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Glem nøkkelkort, nå kan du bruke mobilen din

Hilton Hotels har satset over tre milliarder kroner på sin nye løsning.

Hilton Hotels, en av verdens største hotellkjeder, har annonsert at de skal innføre en ny mobilløsning på sine 4200 hoteller rundt om i verden, skriver Wall Street Journal (WSJ).

Den går ut på at du som hotellgjest blant annet skal kunne bruke smartmobilen din som nøkkelkort, velge eksakt hvilket rom du vil bo på, og ikke minst sjekke inn- og ut via mobilen. Du skal også kunne sjekke hotellets fasiliteter, og få en oversikt over omgivelsene via tjenesten.

Noen av funksjonene er rullet ut på enkelte Hilton-hoteller i USA allerede, men i hovedsak inn- og utsjekking via mobilen. Nøkkelkortfunksjonen skal imidlertid etter planen være tilgjengelig ved alle verdens Hilton-hoteller i løpet av 2016. Hvorvidt det er snakk om en app eller en mobilnettside, eller hva slags spesifikasjoner du trenger på smartmobilen, fremkommer ikke av artikkelen til WSJ.

Satset 3,4 milliarder kroner

Den nye løsningen til Hilton skal ha kommet som et resultat av at de har investert hele 550 millioner dollar – 3,4 milliarder kroner – i sin teknologisatsing siden 2007. Flere titalls millioner dollar skal ha gått med til å utvikle den digitale plattformen som det nye systemet bygger på.

Også andre hotellkjeder i USA, og sannsynligvis i resten av verden, har imidlertid tenkt i samme retning. Flere har tilsvarende løsninger på gang. Ekspertene som WSJ har snakket med, tror at det på sikt vil lønne seg for hotellene å la hotellgjestene selv overta deler av jobben til resepsjonister og andre hotellansatte.

Kan mobiltjenesten mCash erstatte lommeboken din?
Nå kan du betale burgeren med mobilen »

(Kilde: Wall Street Journal)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen