Veldig enkelt triks gir deg stabile actionbilder
(Bilde: YouTube)

Veldig enkelt triks gir deg stabile actionbilder

Enkel og effektiv teknikk for GoPro-brukerne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om du er blant dem som bruker de populære actionkameraene GoPro har du sikkert oppdaget hvor vanskelig det kan være å holde kameraet stille nok i fartsfylte situasjoner til at videoen ikke fremstår som irriterende kaotisk.

Nettstedet DIY Photography melder nå om en fotograf som viser frem en særdeles enkel metode for å stablisere kameraet betraktelig uten noe form for ekstrautstyr.

Teknikken er så enkel at du kanskje allerede har funnet på det selv, men i motsatt fall kan tipset muligens være av nytte. Actionfotografen bak YouTube-kanalen MicBergsma foreslår nemlig å simpelthen presse eller hvile GoPro-kameraet lett mot ansiktet mens du filmer.

Enkelt å holde i ro

Dermed får kameraet to ulike berøringsflater, og siden hodet er mye lettere å holde i ro enn hendene, vil man på denne måten kunne eliminere svært mye av den plagsomme vibrasjonen og ristingen som ofte preger actionvideoer.

En annen fordel med denne teknikken er at kameraet automatisk vil peke i samme retning som øynene til fotografen. For å få best mulig utbytte av metoden anbefaler «oppfinneren» imidlertid å gå til anskaffelse av tilleggsutstyr for bedre grep, for eksempel fra produsenten GoPole.

En annen begrensning er jo selvsagt at man må være i stand til å avse én hånd, noe som ikke er praktisk om man for eksempel kjører motorsykkel. En demonstrasjonsvideo av teknikken kan du se i videoen under.

Det finnes mange spenstige actionkameraer:
Denne modellen filmer i 360 grader »

(Kilde: DIY Photography)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen