Test

Vekkeklokke med noggo attåt

Altec Lansing Octiv 202

• Har plass til to Iphone eller Ipod eller en kombinasjon
• Støtter to gratisapplikasjoner som må lastes ned fra App Store
• Egen USB-port til lading av eksterne enheter, dog ikke Ipad
• Egen Aux-inngnang og fjernkontroll

Altec Lansing Octiv 202 er en litt underlig liten sak som har plass til to Iphone eller to Ipod. Du kan også mikse de to og dokke en av hver. Den støtter de aller fleste modeller så det spiller lite rolle hvem av dem du har. Vi skal komme tilbake til hvorfor det er plass til to.

Soverommet
Octiv 202 er en enhet som først og fremst er beregnet på soverommet og da til å erstatte en klokkeradio eller en vekkeklokke. For at du skal få full funksjonalitet kan du laste ned to apper fra App Store, disse er gratis. Bare søk etter Altec Lansing, så kommer de opp. Den ene heter Alarm Rock og den andre Music Mix. Alarm Rock er nettopp det det høres ut som. Denne vil gjøre om Octiv 202 til en vekkeklokke. Du kan selv velge om du vil våkne til valgfri musikk eller alarmtone. Det er også godt med innstillinger for å sette alarmer nøyaktig når du ønsker dem. Et eksempel er å sette alarmen kun på spesifikke dager.

En ulempe med programmet er at det ikke automatisk kommer opp når du setter Iphonen eller Ipoden i enheten. Dette er det Apple som skal få skylda for, ikke Altec Lansing. Med unntak av dette fungerer alarmfunksjonene godt og viktigst av alt den har snoozefunksjon.

Det er plass til to iPhone eller en kombinasjon av iPod og iPhone.
Det er plass til to Iphone eller en kombinasjon av Ipod og Iphone.

Musikk
Det er viktig å huske på at dette ikke er et stereoanlegg. Det er en ganske liten enhet som størrelsen tatt i betraktning leverer ganske grei lyd. Høyttalerne sitter litt for tett sammen til at du får særlig god stereoseparering, men stereo er det nå uansett.

Bruker du appen Music Mix kan du mikse sammen spillelister fra to enheter. Setter du din Iphone og konas Ipod i enheten kan du selv bestemme hvor mye musikk den skal spille fra hver. Du kan sette den til å spille 50 prosent fra hver eller hvis du mener din musikk er bedre enn konas, kan du stille den inn slik at den bare spiller 10 prosent fra hennes Ipod. Du kan sette dette helt etter eget ønske.

Fjernkontroll
Altec Lansing har vært såpass forutseende at de har lagt ved en fjernkontroll som lar deg styre enhetene som er plassert i Octiv 202. Denne er rund og paddeflat. de tar litt tid å venne seg til hvordan den fungerer, men når du først er blitt vant til den fungerer den helt greit. Det litt spesielle med den er at den passer i et eget hull på baksiden av Octiv 202. Den bare plasseres der så blir den holdt på plass av magneter. Ekstremt praktisk tatt i betraktning hvor liten den er. Nå vet du i det minste hvor den er til enhver tid.

En egen plass til fjernkontrollen kommer godt med.
En egen plass til fjernkontrollen kommer godt med.

Ekstra tilkoblinger
En funksjon vi likte er at Octiv 202 har en utgang for USB. Denne kan blant annet brukes til å lade USB-baserte enheter. Veldig praktisk. En liten skuffelse er at du ikke kan lade Ipad over denne inngangen. Har du en ekstra Ipod eller Iphone lades denne helt greit. Det er også en egen Aux-inngang for å koble til andre enheter som inneholder musikk.

Konklusjon
Kort sagt er dette en vekkeklokke med noggo attåt. Ikke så mye attåt riktignok, men mer enn nok til at den er verdt prisen på rundt 800 kroner. Spesielt liker vi fjernkontrollen og mulighetene til å buke den som ladestasjon for flere enheter. Om ikke annet så sparer det deg for enda flere ledninger som ligger rundt omkring. Fjernkontrollen er også helt grei, selv om den tar litt tid å bli vant til. Skal det være noen vits med denne enheten så må du laste ned appene som hører til.

Altec Lansing Octiv 202   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen