GUIDE: Veien til jobb – del 2 Hvordan skrive en CV?

Guide Veien til jobb – del 2

Hvordan skrive en CV?

I denne artikkelserien over tre deler får du hjelp på veien mot å skaffe deg lønnet arbeid.

Oppsummering

CV-en blir av mange sett på som det viktigste vedlegget i en jobbsøknad. I mange tilfeller sendes det også kun inn en CV, og deretter en søknad hvis det blir aktuelt. Det er derfor viktig at du har en CV som ser solid ut og har den nødvendige informasjonen.

Viktigst i en CV er utdanning og arbeidserfaring, men ofte er det den resterende infoen som gir deg overtaket som den beste kandidaten. Ta derfor også med kurs og verv som kan være aktuelt. Muligens også språkkunnskaper, spesielt dersom du søker til en internasjonal bedrift.

Det vanligste er å ha en CV skrevet med omvendt kronologi, men den kan også skrives tematisk. Dersom man velger tematisk, kommer det gjerne lettere frem mer om de forskjellige stillingene man har hatt. Dette er viktig å få frem selv om man skriver en kronologisk CV, og man bør derfor ikke bare årstall og titler på stillinger.

CV-en din bør ikke være lenger enn to A4-sider. Dersom du føler den trenger å være lenger, har du antakelig med unødvendig informasjon. Utelat alt som er veldig gammelt, eller som relaterer seg til en helt annen bransje enn den du søker jobb i.

Har du ytterligere tips eller erfaringer knyttet til dette med CV-er, del gjerne dine tanker i forumtråden nedenfor. Lykke til med jobbsøkingen!

Ute etter jobb?

Er du ute etter en IT-relatert jobb? Da bør du sjekke ut oversikten i vår Teknojobb.no.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen