GUIDE: Veien til jobb – del 2 Hvordan skrive en CV?

Guide Veien til jobb – del 2

Hvordan skrive en CV?

I denne artikkelserien over tre deler får du hjelp på veien mot å skaffe deg lønnet arbeid.

Oppsett

En CV skal være ryddig og oversiktlig. Bruk en ren skrifttype (Arial, Times New Roman etc.), og ha skriftstørrelse 12-14. Lengden på CV-en bør ikke overstige to sider. Dersom du har mer arbeidserfaring som ikke får plass, kutter du ut det som er minst relevant. Du trenger heller ikke mer enn to referanser.

CV-er kan bli skrevet enten omvendt kronologisk (nyeste først) eller tematisk. Sistnevnte kan lønne seg dersom man har mye på sin CV som er utelatt grunnet mye arbeidserfaring etc. Da blir det ikke like mange hull som er åpenbare med en gang.

Alle temaene skal ha en egen overskrift. Ikke nødvendigvis større skriftstørrelse, men i alle fall med fet skrift. Her kan for eksempel Microsoft Office hjelpe deg med en mal. Det greie er gjerne derimot å starte fra bunnen av, med et blankt dokument.


Maler i Office kan være til hjelp
Klikk for større bilde

For å gjøre CV-en så ryddig som mulig, er det mange som bruker mye linjeskift. Dette kan i mange tilfeller fungere, men på mindre viktige ting som personlige interesser trenger man sjeldent linjeskift. Der er det som oftest nok med ett ord per aktivitet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen